| | |

За кого работят? Гуцанов от БСП, Стоян Михалев от „ДеБъ“ и петимата депутати от ПП спряха близо 220 млн. лв. за Варна

„Депутатите от ГЕРБ-СДС от Варна поискахме от националния бюджет Варна да бъде субсидирана с близо 220 млн.лв. Седем гласа не ни стигнаха при гласуването му да получим средствата – успяхме да анжажираме „Възраждане“, ДПС и дори от „Демократична България“. Хората на ПП и БСП бяха против. Д-р Антон Тонев от ПП специално не подкрепи предложението ни и тези пари не бяха разпределени за Варна“, посочи депутатът от ГЕРБ-СДС Бранимир Балачев на пресконференция в морската столица

Той изтъкна, че затова се е наложило община Варна да тегли заем.

„Ако имахме тези 220 млн.лв. щяхме да имаме инвестиционна програма за Варна. Целта е нещо да се прави и все пак пари в кризисен момент да влязат във варненската икономика. Затова кметът и общинският съвет прибегнаха до заем. Той е съобразен с кредитния рейтинг на общината и възможностите за изплащане“, допълни адв. Балачев.

Славена Точева коментира на свой ред, че „промяната“ доведе до сесия за бюджета на Варна без национални програми.

„В нито една община няма получени компенсации за скъпия ток. Предложенията за програми за близо 220 млн.лв. за Варна отпаднаха благодарение на Борислав Гуцанов от БСП, Стоян Михалев от ДБ и петимата депутати от ПП. Те гласуваха „против“ и всичко свърши. Каквото и да коментират Варна да не разполага със средства и националните програми да са затворени“, разкри Славена Точева.

Депутатът от ГЕРБ-СДС алармира и за колапс на държавата в бежанската криза с украинците: компенсации не се изплащат, а до 31 май хотелите по Черноморието трябва да се освободят!

varnanovini.bg

Славена Точева и адв. Балачев снимка Кадър

Similar Posts