| | | |

Христо Гаджев разобличи “вярващата” Госпожа Истина с документи

„От отговор на г-жа Нинова, качен на сайта на парламента, се вижда, че в периода от февруари до 13 април износът от България на оръжия, боеприпаси и стоки с двойна употреба е увеличен три пъти – с над 400 млн. лв.“, това заяви депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев

От отговор на г-жа Нинова, качен на сайта на парламента, се вижда, че в периода от февруари до 13 април износът от България на оръжия, боеприпаси и стоки с двойна употреба е увеличен три пъти – с над 400 млн. лв.

Този износ е към частни фирми, а не към държави. Можем да направим обаче предположение, че голяма част от него стига до Украйна. Правилно е да предоставяме оръжие на Украйна, но защо се прави по потаен начин?

Има две товарителници за два полета, извършени на 4 и 5 април от летище София за летище Режов по договор между българска и полска компания. Това летище е на 100 км. от украинската граница. Става дума за 600 000 броя 30 мм. и 40 мм. изстрели на стойност 23,5 млн. лв.

Индивидуалното разрешение за трансфер на продукти е издадено на 25 март 2022 г. от междуведомствената комисия. Председателят на комисията е Корнелия Нинова.

Предполагаме, че тези оръжия са стигнали до Украйна – в което няма нищо лошо. Руски медии са снимали оръжия от българско производство в Украйна.

Въпросът е и за какво са им тези изделия на полската фирма, след като полската армия не ги ползва.

Правителството трябва да спре да бъде лицемерно и да каже как подпомага Украйна, а не да се разхожда до Киев за селфита.

снимка Кадър

Similar Posts