| | | | |

Мълниеносно: На някакви копейкини не им харесвало и свалили знамето. Но то ще седи на фасадата на Столична община до края на войната

Флагът на Украйна остава на сградата на Столичната община, съобщи заместник-председателят на Столичния общински съвет от ГЕРБ-СДС Николай Стойнев във Фейсбук.

Преди това председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев заяви, че свалянето на украинското знаме от сградата на Столична община е вандалски акт.

Ето какво написа Николай Стойнев:

Украинското знаме ще стои на фасадата на Столична община до края на войната- в знак на подкрепа към украинския народ. Редом с българското знаме и знамената на ЕС и СО. Така постъпват всички нормални държави в Европа. Такова е решението на Столичния общински съвет, на легитимните представители на софиянци в местната власт.

Това решение беше взето и препотвърдено и то ще бъде изпълнявано, без значение колко „акции“ срещу това се организират.

На някакви копейкини това не им харесвало и го свалили. Нищо, че действията им са незаконни ( нали са депутати- имат си карти и всичко им е позволено), нищо, че на техните събития редовно се вее чужд флаг, нищо, че бранят чужди интереси, маскирани като патриотизъм.

Веднага е поставено ново знаме на фасадата на общината.

Дори в толкова екстремна ситуация, каквато е войната на Путин срещу украинския народ не можем всички да застанем на страната на жертвите!

Similar Posts