| | | |

Важна информация за всички жители и гости на столицата

На 18 май градският транспорт в София ще се движи по обичайните си маршрути по всички линии, , каза на брифинг столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Градският транспорт утре, 18 май, ще се движи по обичайните си маршрути, но ще има затруднения заради протестите, които ще се провеждат.

Синдикалните организации на работещите в градския транспорт на София организират протест с 3 сборни пункта – Лъвов мост, Сточна гара и Петте кьошета. Заявеният начален част на пунктове е 8 ч и тръгване от тях в 9,30 ч. Протестът е от служители в транспортните дружества, които не са на смяна и ще се провежда само пешеходно.

Призовах организаторите от двата транспортни синдиката да не спират движението на трите кръстовища до 8.30 ч заради матурите по български език.

От 9,30 ч от трите пункта шествията тръгват към Министерство на финансите. Затова се очакват временни затруднения на движението между 9,30 – 10 ч по следните маршрути:

От пл. „Лъвов мост“ по бул. „Кн. Мария Луиза“, бул. „Цар Освободител“, ул. „Г. С. Раковски“;
От Сточна гара по бул. „В. Левски“, бул. „Цар Освободител“, ул. „Г. С. Раковски“;
От Петте кьошета по бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Г. С. Раковски“;

В 10.30 ч протестиращите пред Министерство на финансите тръгват към Министерски съвет. Между 10 и 10,30 ч ще е затруднено преминаването по ул. „Г. С. Раковски“.

От 11 до 13 ч протестът ще бъде пред Министерски съвет.

Вторият протест, който ще се проведе утре в София е на Националния таксиметров синдикат. Той започва със сборен пункт на Южната дъга на Околовръстния път между бул. „Черни връх“ и бул. „България“ с паркиране в крайна дясна лента на локалното платно без спиране на движението.

От 10 ч таксиметровите шофьори тръгват на шествие от СОП по бул. „България“, бул. „Витоша“, бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Хр. Ботев“, бул. „Ал. Стамболийски“, бул. „Мария Луиза“ и паркиране по бул. „Кн. Мария Луиза“ от двете страни между бул. „Цар Освободител“ и ул. „Екзарх Йосиф“, като се запазва движението на градския транспорт в участъка.

В Столична община беше получено уведомление за протест и от 7 организации на автомобилните и автобусни превозвачи в България. То беше заявено със сборни пунктове на входовете на София от автомагистрали „Тракия“, „Хемус“ и „Люлин“. С тях постигнахме договореност, че за да не възпрепятстват придвижването на учениците, техните протестни действия ще започнат след 9 ч. И в момента обаче продължават разговорите на превозвачите със СДВР и още няма окончателно заявени маршрути и организация на протеста.

По-късно днес, когато Столична община получи окончателните маршрути, ще обявим и организацията на движението, която ще бъде направена

снимка Архив

Similar Posts