| | | |

Кирил Петков притича до парламента, за да даде подкрепи Мирослав Иванов, чиято оставка иска опозицията

Кирил Петков се появи изненадващо в парламента, за да даде кураж и да демонстрира подкрепа за зам.-председателя на парламента от “Продължаваме промяната” Мирослав Иванов, чиято оставка иска цялата опозиция.

Петков влезе в стаята на ПП по време на пленарната почивка и по-късно коментира пред медиите, че няма основание за искането на ГЕРБ, ДПС и “Възраждането” Иванов да освободи поста на зам.-председател на НС.

“Причината, за която съм тук, по време на моята обедна почивка, е да дам своята подкрепа и към Мирослав, защото искането за неговата оставка е абсолютно необосновано. Той е един от много свестните, много изпълнителни и прави всичко по правилата. И заради тази провокация беше хубаво да видя цялата си група и да покажем колко е важно да го подкрепим. Щастлив съм, че цялата група е много единна”, коментира премиерът.

Дали има и друг повод за посещението на Кирил Петков в Народното събрание не стана ясно. На журналистически въпрос каква е цената на втечнения газ от САЩ, той избяга

Искането е лишено от материално-правни основания, за да бъде реализирана отговорността на зам.-председателя, каза председателят на парламента Никола Минчев в изказване в защита на съпартиеца си.

От опозицията посочиха, че с поведението си като водещ на пленарните заседания Мирослав Иванов системно нарушава “духа на закона”, макар и не буквата.

“Председателката на нашата ПГ беше обидена. И решението може да бъде по два начина – или като подаде оставка, или като дойде тук и се извини”, заяви Радомир Чолаков от ГЕРБ. По думите му Иванов системно демонстрира неуважение към депутати от неговата ПГ.

Самият Иванов наблюдава дебатите от първия ред на банките на ПП, а заседанието води Атанас Атанасов.

снимка Архив

Similar Posts