| | | |

Борислав Сандов: Няма да отворя ТЕЦ “Марица” 3 в Димитровград

Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов няма да наруши екологичните изисквания, няма да наруши закона и няма да отвори ТЕЦ “Марица” 3 в Димитровград.

Пред БНТ той увери, че няма нито едно превишаване на въздуха в Димитровград, откакто е затворено предприятието.

“Това, което ТЕЦ-ът не е изпълнил е предписанията по комплексното разрешително. Протестите на гражданите, които работят към “Марица” 3 трябва да са към работодателя, който трябва да влезе в изискванията на закона. Аз не мога да застраша екологичното законодателство, за да удовлетворя затова някои хора да работят в условия, които не са добри”, подчерта министърът.

Във връзка с изграждането на проекта на АМ „Струма“ през Кресненското дефиле, Сандов отбеляза, че проектът за изграждане на магистралата е в изключително забавяне, защото не е изграден по начина, по който е проектиран. Ние се намираме във фаза на проекта, който поне аз лично не бих нарушил екологичното законодателство, уточни той, цитиран от actualno.com.

Сандов поясни, че това, което в момента спира реализацията на проекта на АМ „Струма“ по последния ОВОС е, че липсват специфични цели за зоната.

Ние сме в интензивен диалог с МРРБ, но очакваме и от тяхна страна да има определена стъпка, очаква Сандов. Трябва да се направи една обективна оценка и за трите варианта за АМ „Струма“, но в момента, ако нещо се направи би било на парче и застрашава България да влезе в нова наказателна процедура, предупреди екоминистърът.

снимка Архив

Similar Posts