| | | |

Мандатоносителят на Кирил и Асен, който ги разсипа, днес продължава с ВИДЕО допълнение към темата за украинските бежанци и парите, отпуснати от ЕС.

Афганистанците и сирийците преминават зелената граница абсолютно незаконно, а украинците се редят с дни на опашки за получаване на статут

С огорчение слушам как казионните медии облъчват хората с едно и също мнение. Противопоставят българските пенсионери, майки и деца в частта им „подпомагане“ срещу украинците, настройвайки обществото ни да разсъждава върху идеята, че щом са бежанци, трябва да бъдат поставени под общ знаменател със сирийските, афганистанските и други бежанци от Африка.

Отново дебело искам да подчертая: Средствата за подпомагането у нас на украинските бежанци са осигурени от Европейските фондове, в знак на солидарност на цяла Европа към тех, защото 99% от търсещите закрила са майки с деца, докато мъжете им защитават родината.

Досега са похарчени 15 млн. лв. за март месец по Програмата за настаняване и 50 млн. лв. за месец април. А Европейският съюз е отпусна 148 млн. евро за справянето ни като държава с този сериозен хуманитарен проблем.

Афганистанските и сирийските бежанци преминават незаконно българската граница, не се регистрират никъде, търсят икономическа изгода и се предполага, че някои от тях са част от спящи терористични клетки. В контраст, всички украински бежанци се редяха на опашки с дни, за да получат законния статут на бежанец.

Този статут дава информация за всеки един украинец, за разлика от афганистанци, африканци, мароканци и всички, които преминават зелената граница нелегално. За тях нямаме и няма как да бъде събрана достоверна оперативна информация. Още повече, че това са мъже от 18 до 30-годишна възраст, които могат да бранят родината си, но са изоставили своите жени и семейства с цел икономическа изгода, а и не дай си Боже – терористични действия е Европа.

Тук може да прочетете вчерашното избухване на Георги Манев https://budilnikbg.com/2022/05/31/мандатоносителят-на-кирил-и-асен-ги-ра/

Вижте разликата между едните и другите:

Георги МАНЕВ

Similar Posts