| | | |

Накипрената Нинова отиде при протестиращите и ето какво им обеща

Нашата работа е съвместна. Без вас и ние няма да можем. Днес ние трябва да положим грижа за вас. В наше лице, бъдете сигурни, че ще го направим. Но ви призовавам да не спирате, защото имаме нужда от подкрепа отвън.“

снимка Фейсбук

Така се обърна лидерът на БСП Корнелия Нинова, която, заедно с депутати от парламентарната група на „БСП за България“, се срещна с протестиращите пред Народното събрание синдикати.

Днес пред сградата на българския законодателен орган протестират работещите в НАП, НОИ, БНР, Държавна агенция „Архиви“ и културните институти, които настояват за увеличение на техните доходи.

Социалистите чуха и подкрепиха справедливите искания на протестите, организирани от КНСБ и КТ „Подкрепа“.

И изразиха готовност по-късно през деня да се срещнат с ръководствата на синдикатите, за да обсъдят предложенията им за държавния бюджет.

„Ние имаме обща битка за увеличаване на минималната работна заплата, която изнесохме в миналия парламент.

Заедно с вас успяхме да я направим 50% от средната заплата. Уви, днес сме разочаровани, защото нашето предложение това да стане сега и веднага беше отхвърлено от управляващото мнозинство.

Но няма да се откажем и между първо и второ четене отново ще внесем това увеличение. Както и предложение за увеличаване на сумата, която да увеличи вашите работни заплати“, категорична бе Нинова и увери протестиращите, че за БСП социалната политика, доходите и благосъстоянието на хората винаги са били и ще бъдат приоритет.

Тя обърна внимание, че без хората, излезли днес на протест, държавата няма да може да функционира.

„Ако НАП не съберат приходите в държавата, няма да има пари за никаква политика.

Ако НОИ не си свърши навреме работата, всички пенсионери ще страдат от това“, подчерта Корнелия Нинова.

И обърна внимание:

„Докато вие сте тук, на 40 градуса, пътували от цялата страна, вътре, в парламента, се разпределят само постове – регулатори, пари, областни управители. Нито дума за това, което се случва тук. Има две паралелни Българии – едната тук и едната вътре“.

„Не спирайте, и ние няма да спрем. Ще обсъдим вашите предложения, ще ги внесем между първо и второ четене на бюджета и ще ги защитаваме горещо от парламентарната трибуна“, обеща лидерът на БСП.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts