| | | | |

Путин ще атакува Молдова, след което ще постави ултиматум на България

НАТО ще воюва с Русия, защото диктаторът Владимир Путин не оставя друг изход на алианса с агресивните си действия.

Такова мнение изрази руският историк Юрий Фелштински в интервю за Алеся Бацман, предаде агенция УНИАН.

Юрий Фелштински е съавтор с Александър Литвиненко на книгата „Взривяването на Русия“, която разказва за ужасяващите методи на руските служби да елиминират инакомислещите. По думите му войната, която Русия започна срещу Украйна на 24 февруари, може да се пренесе и в НАТО, но не по желание на алианса, а именно поради агресивните действия на Путин.

„Не защото НАТО иска да влезе в тази война, не. НАТО мечтае тази война в никакъв случай да не се разпростира извън границите на Украйна“, обясни историкът. Той също така прогнозира, че Путин може да започне война срещу Молдова преди края на агресията в Украйна. „Мисля, че Путин ще започне военни действия срещу Молдова още преди да приключи – от негова гледна точка – „военната операция“ в Украйна. Той не може да превземе Украйна, няма сили за това”, заяви Фелштински.

„Путин няма сили да победи Украйна, но има достатъчно сили да започне война в Молдова, там всъщност неговите войски вече са разположени в Приднестровието. А след това Путин ще постави ултиматум за изтегляне на източноевропейските държави, които влязоха в НАТО след 1991 г.“, заяви Фелштински.

Една от тези държави е именно България, която стана част от НАТО през 2004 г. НАТО много ясно посочи, че няма да изпрати свои войници да се сражават в Украйна срещу руската армия, но ако Русия си позволи да нападне някоя от държавите в НАТО, то ще се сблъска с цялата сила на най-могъщия военен алианс в историята./ Факти

снимка Архив

Similar Posts