| | |

Флашките за машинното гласуване са годни за използване

Наличните в Централната избирателна комисия (ЦИК) флаш памети са годни за използване на предстоящите избори, посочват от Министерството на електронното управление. Информацията е била предадена в писмо до ЦИК, съобщават от БТА.

Писмото от Министерството на електронното управление е в отговор на запитване на ЦИК за съдействие за проверка на техническата годност на флаш паметите, с които комисията разполага.

Максималният жизнен и функционален цикъл не е достигнат и наличните в ЦИК флаш памети са годни за използване на предстоящите избори за членове на Европейския парламент и за народни представители, съобщават от министерството.

Вчера ЦИК проведе среща с министър-председателят Димитър Главчев в Министерски съвет. Там премиерът увери, че ЦИК има пълното съдействие на служебния кабинет по въпросите, свързани с организацията и подготовката на изборите.

За срещата председателят на ЦИК Камелия Нейкова коментира: “Уточнихме някои въпроси, свързани с отговорностите на министрите, които с решение на МС от миналата седмица са определени да отговарят за различни дейности, като част от изборния процес.”

Припомняме още, на 10 април заместник-председателят на ЦИК Росица Матева заяви, че флаш паметите са необходими за предстоящите избори на 9 юни.

Ако не бъдат върнати Административният съд в София, ЦИК няма да може да организира спокойно изборите и може да се наложи да купи допълнителни флашки.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts