| | | |

Вицепрезидентът Илияна Йотова получи почетен дан по таекуондо

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова получи 8-и почетен дан по таекуондо. Лично президентът на Световната централа на KUKKIWON Дон Суп Лий удостои Йотова с отличието.

За срещата в президентската институция в страната пристигнаха лидерите на таекуондото в Европа и в света, предвождани от президента на Българската федерация Слави Бинев. Шефът на Световната централа Дон Суп Лий, президентът на Европейския таекуондо съюз Сакис Прагалос, президентът на Световната детска федерация по таекуондо Парк Су Нам, председателят на KUKKIWON таекуондо ЮНЕСКО Чой, председателят на Стратегическия съвет към президента Румен Радев Александър Маринов, доайенът на бойните изкуства в България Чавдар Чернев.

„Благодаря на президента на БФТ Бинев, благодарение на когото таекунодо в страната е толкова активен спорт, а тази година България ще приеме две световни първенства, както и Генералната асамблея на Световната федерация, чиито патрон е Румен Радев. Уверявам ви в съпричастността на нашата институция към таекуондо и инициативите на Българската Федерация“, заяви Илияна Йотова.

Тя подчерта още, че тази година лятото в България ще бъде таекуондо.

„Благодарни сме на Президентската институция за активната комуникация, която имаме и най-вече за подкрепата, защото това е пример за държавническото отношение към спорта, неговото развитие и успехите, които носи на страната ни. За нас тази подкрепа означава много, тъй като стимулира трениращите и поощрява успешните състезатели, а честта, която световното таекуондо ни оказва чрез поверяването на най-важните домакинства в България е доказателство, че се развиваме във вярна посока“, добави президентът на БФТ Слави Бинев.

Със седми почетен дан от KUKKIWON бе удостоен и председателят на Комисията по въпросите за децата, младежта и спорта в 47-то НС на България Иван Ченчев в знак на благодарност за отношението към спорта.

Similar Posts