| | | | |

Червена другарка освирепя: Гномове с огромни амбиции се хвърлят на амбразурата в защита на провалени политици и русофоби от ПП и ДБ

Гном срещу шампион

от фейсбук профила на Светлана Шаренкова

снимка Архив


Провалилата се в управлението за седем месеца корпоративна партия „Продължаваме промяната” истеризира, че не са избрали за председател на Комисията по младежта и спорта в Народното събрание Радостин Василев.

Провинциален и ерзац политик от „Има такъв народ”, намерил удобен пристан в „Продължаваме промяната” след предателството му към партията, която го направи депутат и министър.

За Радостин Василев има многобройни сигнали за сключени милионни договори, ощетяващи държавата и бюджета на спортното министерство, изплатени в пъти по-високи цени за елементарни услуги, раздаване на средства по проекти на „наши” организации без опит и „биография” в младежката политика и спорта.

Затова, като отговорен управленец, милеещ за българския спорт, министър Весела Лечева е изпратила сигнали до компетентните органи, които предстои да си свършат работата.

Всички станахме свидетели, че „дипломираната харвардска посредственост” е силна в интригите и слугинажа, в блокирането на парламента, в хулиганския език и заплахите срещу всеки, който е несъгласен с тях.

В същото време, моралът и политическият диалог за ПП са непознати понятия, а „безкомпромисната” борба с корупцията важи само за неудобните политически опоненти, но щом си човек на Петков&Василев – имаш индулгенция!?

Срамно беше, включването в тази ПП “сага” на Явор Божанков, който влезе в темата с дежурните опорки срещу служебния кабинет и президента Радев, за които „се говорело”, че са спрели парламентарното коронясване за спортен шеф в НС Радостин Василев, по-известен като Руди Гела.

Странно е и поведението на друг млад и доказващ се пред Нинова народен представител – Иван Петков (Бебето) от Пловдив, който също така категорично (!?), от най-високата трибуна на българския парламент, изрече, че „имало намеса от президентството“ за избора на Василев.

Интересно, дали т.нар. Бебе е пряк свидетел на тази “намеса”, или просто „една жена“ му е казала!? И той дали си няма по-важни задачи?

Вместо да се засрами от мижавия резултат на БСП в Пловдив, чиято партийна структура оглави наскоро и денонощно да работи за укрепване и привличане на симпатизанти към втората по големина структура на БСП, се е заел да адвокатства на ПП и на Руди Гела, като без аргументи си позволява да хули държавния глава!?

Явно за тези млади дихатели – временни народни представители, както и за послушното обкръжение на Нинова, говоренето срещу президента и служебния кабинет е ежедневен “ритуал за вярност”.

Публична тайна е, че тези опорки се спускат от „тайния съветник” Калоян Методиев, бивш шеф на кабинета на президента и още по-бивш шеф на СДС-младежи.

Няма нормално обяснение как Методиев се превърна в “гуру” на Нинова и 131-годишната БСП – масова, идейна и държавотворна се превърна в инструмент за лични вендети срещу държавния глава.

А реалните проблеми на трудовите хора се оказаха без адекватна социална политика в най-бедната държава в Европа и мижавото пето място на БСП в парламента, със срамните 237 хил. гласа.

Част от проблема е безпринципната коалиция с десните формации „Продължаваме промяната” и „Демократична България”, която още повече стопи вота за левицата.

Затова е нахално и безотговорно, че политически гномове с огромни амбиции като Божанков се хвърлят на амбразурата в защита на провалени политици и русофоби от ПП и ДБ, тласкащи България към военната пропаст.

Но може би това е закономерно поведение, предвид миналото на Божанков в структурите на костовистката ДСБ, както и личната му завист и неприязън към Весела Лечева – която, освен световен шампион и носител на олимпийски медали, победи дребничкия, но агресивен депутат с ярък преференциален вот във Велико Търново.

Защото Лечева през 2017 г. като водач на листата в старопрестолния град докара на БСП почти 40 хил. гласа, а Божанков срина столетницата до жалките десетина хиляди.

Кой е Радостин Василев, че БСП заряза важните социални теми и с необяснима страст застана зад кандидатурата му?

Защо така се е загрижи за шефското му място в парламента, свързано единствено с финансови надбавки към заплатата, служебен автомобил, кабинет и секретарка?

Но явно само за това иде реч, а истинските проблеми на България и народа – бюджета и законите – кучета ги яли…

Весела Лечева е не само световно име в спорта – тя е и уважаван социалист, посветила е години и много усилия за успеха на партията.

И да, вътрешните войни са вредни за БСП, но те са още по унищожителни, когато ръководството впряга в тях лица с дясно минало и нефелно политическо и експертно настояще като Методиев и Божанков.

А битката на Божанков срещу Лечева (на аутсайдера срещу световния шампион) е просто абсурдна! Защото победителят е предизвестен!

И това както винаги ще бъде красивата и синеока жена, която вдигаше трибагреника на световни и олимпийски състезания и ни караше да се гордеем, че сме българи!

Проф. Светлана Шаренкова

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts