| | | | |

ГЕРБ е заложил снаряда и в сряда ще гръмне спусъка с възможно най-тежката демократично легитимна артилерия – парламентарната процедура “Вот на недоверие”

от фейсбук профила на Николай Бареков

снимка Архив

Ако ГЕРБ като опозиция свика митинг срещу властта, това би било логично.

Но ГЕРБ е заложил снаряда и в сряда ще гръмне спусъка с възможно най-тежката демократично легитимна артилерия – парламентарната процедура “Вот на недоверие”, с който на 99,9% сигурно ще екзекутира законно неадекватния премиер Кирил Петков и проваленото му от самосебе си мнозинство.

Присъдата е прочетена, чакаме екзекуцията. Тя няма да е на площада, но пак по телевизията – в парламента.

Да се върнем към митингите.

Ако ГЕРБ, Възраждане или подивелият от скъпотията и летящите бензини, стоки, газ и тоци народ свалят с митинги проваления експеримент на американското посолство и Румен Радев, от Козяк ще писнат, че правим майдани срещу техните проксита.

Достатъчно е, че и без митинги или помощ от опозицията, властта демонстрира публично своя провал и страх и организира майдани в своя подкрепа. Което е една абсолютна гротеска. Власт да прави митинги с министри, чиновници и бюрократи в своя подкрепа! Резултатът ще е падане на правителството с гласовете на неговите бивши депутати.

Междувременно Кирил Петков дни наред купува и търгува с народни представители и превърна парламента в тържище и битпазар. Затова го размаза и неговият политически баща Радев.

Излагацията на Киро е толкова голяма, че президентът публично го обругава, а посолството на САЩ и госпожа Мустафа никога повече няма да се ангажират с него, нито пък Джо Байдън ще му чете името от листче. Гнусливо ще се разграничат ни лук яли, ни лук мирисали.

Само след два дни Петков и Корнелия Нинова зрелищно ще се сгромолясат с националния исторически рекорд за най-бързо (само)свален кабинет с вот на недоверие – само след 6 месеца.

След още две- три седмици ще стане безнадеждно ясно, че се отива на избори.

Междувременно #ПростоКиро ще е разкешвал още милиони на дедо Еконтий, Прокопиев, Черепа и на други подсъдими олигарси, за да купува зрелищно пишман депутати.

Дойдат ли избори, майданите стават излишни. Затова 2013 и 2020 няма да се потретят, както кудкудякат мисирките.

ГЕРБ и Възраждане са в позицията да качват проценти без да правят нищо, а властта в лицето на ПП, ДБ и БСП са в такава поза, че колкото повече мърдат, толкова повече им набиват …чивията.

Всяко чудо това лято ще е за три дни. Кирил Петков – за 6 месеца.

Миналото лято Кирчо #Простото потанцува на гърба на конституцията с кални чепици, а това лято черната дупка, наречена политика, си го всмука набързо отвъд хоризонта на събитията.

Безутешен край без спасителен парапет при пропадането.

Similar Posts