| | | | |

Дано Асен е свършил едно нещо като хората и “напазарил” депутати. Инак ще се занимаваме с метастазите на този тумор в политиката ни, който ни управлява в момента, с години

от фейсбук профила на Кристиян Шкварек

снимка Архив

Днес се решава дали това правителство пада.

В краткосрочен план за страната е добре то да падне. Да се свърши с тази политическа агония и управленска немощ, докарала политическия дебат до дъното, а народа до просешка тояга. Управление на открити клептократи, назначили жените и годениците си на най-важните държавни постове.

В дългосрочен план – НЕ е добре да пада. Добре е да не мине. Да са си накупили достатъчно депутати и да удържат с крехко мнозинство. Защото само така всички участници в това управление – ПП, ДБ и БСП ще се занулят в рамките на следващите няколко месеца. Добре е да си платят пълната цена, като останат поне до началото на 2023-та.

Да управляват делегитимирани, с купена власт, която тепърва ще се срива в общественото мнение.

Само още поне 6-7 месеца кабинет “Петков/Василев” може да ни гарантира, че тези политически тумори няма да оцелеят дългосрочно, и някои от тях дори няма да прескочат бариерата следващия път.

Инак смъкването им ще бъде разказано като нелегитимен преврат на “мафията”, а участниците в това безсрамно за страната ни управление – като мъченици.

По-добре да платим краткосрочната цена, в името на дългосрочната полза.

Дано Асен е свършил едно нещо като хората и “напазарил” депутати. Инак ще се занимаваме с метастазите на този тумор в политиката ни, който ни управлява в момента, с години.

Similar Posts