| | | |

Коалиционните формули в последните парламенти бяха анти-ГЕРБ

“Ние не считаме, че в този парламент може да има коалиционна формула, която да включва ГЕРБ като партньор в определени политики за развитието на страната. Коалиционните формули в последните парламенти бяха анти-ГЕРБ.

Отговорните политически субекти би трябвало да са узрели вече за мисълта, че мнозинствата в парламента са въпрос на представителност. Национално отговорната позиция след предсрочните избори би била формирането на едно евро-атлантическо политическо поведение с много ясна програма за справяне с кризите”.

Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Росен Желязков.

По думите му формациите, които изповядват такова евро-атлантическо поведение, са ГЕРБ, ПП и ДБ, но посочи, че трябва да се види в следващия парламент какви партии ще влязат.

Желязков коментира, че темата за служебен кабинет на президента Румен Радев ще стои от днес нататък:

“Хоризонтът на един служебен кабинет е два месеца, но може да има и следващ, ако новият парламент не успее да излъчи правителство. Ангажимент на всеки кабинет ще е да се погрижи за диверсификация на енергийните източници.

Газ има, но въпросът е как ще се достави и каква ще е крайната му цена за потребителите. А ако тази цена е непоносима, въпросът е какви биха били мерките на правителството за компенсиране, защото средства има от свръхпечалбите на енергийните дружества, които трябва да се реимбурсират”.

снимка Архив

Similar Posts