| | | |

Шаренкова насмете Нинова: Един тесен кръг в ръководството на БСП превръща партията в съучастник на антибългарската, безродна и слугинска политика на ПП

от фейсбук профила на Светлана Шаренкова

снимка Архив

България не е за продан, политика не се прави в мола

Първото правителство с мандат на т. нар. партия „Продължаваме промяната” бе съставено върху уж публични, а реално маскиращи Задкулисието преговори в един столичен мол. Политиките се договаряха между магазини за обувки и за парцалки.

Затова и широко рекламираните обещания на кабинета „Петков“ се оказаха ялови и се провалиха.

За половин година „правителството на промяната“ сътвори куп гафове и тежки национални предателства. От бруталното нарушаване на Конституцията с фалшивото гражданство на Кирил Петков, през клякането пред вашингтонско-брюкселския натиск да свалим ветото от Северна Македония (след което неочаквано „изчезна” темата за историческата истина) и тегленето на огромни държавни кредити, които ще плащат правнуците ни.

Неглижирането на националния интерес преминава през колосална инфлация, посрещната от символично вдигане на пенсиите – отдавна изядено от цените на основните стоки. Тези действия унищожиха средната класа, милион и половина заети станаха работещи бедни, а почти два млн. пенсионери ще мизерстват во веки веков.

Не може да подминем и срамната търговия с оръжия за режима в Киев, замаскирана като износ за „трети страни”!?

Предателства бяха и отказът от закупуване на руски газ, който осъжда българина на студена зима, но пълни джобовете на газовите посредници.

В ефира се леят лозунги за борба с корупцията, но всичко се сведе до една мижава папчица с цитати от медиите.

К.П. досущ като слон в стъкларски магазин се държи и в деликатната сфера на дипломацията. България бързаше преди всички да налага антируски санкции, арогантно спря самолета на руския външен министър Сергей Лавров, а днес противозаконно гони 70 руски дипломати и служители, което води до замразяване или скъсване на отношенията с братска славянска и православна Русия.

Ето до това състояние ни доведе Промяната! Послушанието на Борисов пред „началствата“ се превърна в ръчно управление на българското правителство от страна на едно презокеанско посолство, където работят хиляди дипломати и служители, към които никой не налага принципа на „реципрочност”. Принцип, който К.П. еднолично реши да приложи към Руската федерация, въпреки че страните – членки на Съвета за сигурност на ООН, нямат този ангажимент.

Жалко е, че проваленото и опасно за България правителство, е на път да се възпроизведе на принципа „Преоблякъл се Илия – пак в тия”. Всъщност К.П. и Асен Василев са двете страни на една монета, а нашите властогонци, които на всяка цена искат да си запазят креслата и привилегиите, си играят с народа на “Ези или тура“. Защото „новият“ кабинет ще води абсолютно същата политика, със същия унизителен и чуждопоклоннически слугинаж.

И както преди половин година в мола, за участие в това провалено правителство, отново се пришива БСП.

Срамно е, че най-старата, масова и опитна партия пада жертва на алчността за власт на шепа хора, които прегазиха всички принципи на социалистите и всички заявени „червени линии”. Един тесен кръг в ръководството на БСП превръща партията в съучастник на антибългарската, безродна и слугинска политика на ПП, независимо кой е министър-председател – Петков, Василев или Лена Бориславова.

Единственият спасителен ход за БСП е да напусне преговорите с ПП и изхабилите се за броени месеци нейни „лица”, защото българските социалисти не желаят и не заслужават да бъдат смокинов лист за поредни управленски провали.

БСП не се продава, но и България не е за продан, а политиката не е мол, господа управляващи!

Similar Posts