| | | |

Уволненият шеф на Онкологията: Здравният министър Асена Сербезова има тежки финансови зависимости

Здравният министър има тежки финансови зависимости от фармацевтичния сектор.

Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ по bTV д-р Стефан Константинов, който преди дни беше отстранен от поста директор на столичната Онкологична болница. Той уточни, че има доказателства за думите си и може да ги предостави, ако някой се интересува от тях.

снимка Архив

По думите му мотивите, с които е отстранен са абсолютно несъстоятелни. Той твърди, че оставя болницата в прекрасно финансово състояние – за 4 години са изчистени просрочените задължения от 7 млн. лв. За първи път е платен и данък на Столичната община – 1,2 млн. лв., уточни д-р Константинов.

Медикът обяви, че знае и кой е подал а сигналът срещу – проф. Панайот Куртев, който е назначен на негово място начело на Онкологията в София.

Д-р Константинов отрича да е близък с ГЕРБ и уточни, че има приятели в повечето партии.

Анонимният донос с известни автори, който ангажира за четири месеца Вътрешен одит в Министерство на здравеопазването, Изпълнителна Агенция Медицински Надзор, Прокуратура, МВР и куп други институции, е причината за моето уволнение.

А след като нищо не излезе от този труд за сметка на данъкоплатеца, Асена Стоименова (Сербезова) просто подписа документа за смяна на директора и замина на заслужена почивка, написа преди дни уволненият директор на Онкологията д-р Стефан Константинов в профила си във фейсбук.

Шефът на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО) д-р Стефан Константинов стана третият болничен шеф в рамките на три седмици, уволнен от здравната министърка в оставка Асена Сербезова в последните ѝ дни на поста.

Той прекара пет години като директор на Онкологията, след като спечели конкурс през септември 2017 г. Заварва болницата в изключително лошо финансово състояние. Д-р Константинов бе и министър на здравеопазването от октомври 2010 до март 2012 г. в първото правителство на Бойко Борисов.

Новият директор на Онкологията ще е проф. Панайот Куртев, който е в пенсионна възраст.

снимка Архив

Similar Posts