| | | |

Христо Иванов: ПП ще имат водеща роля в договарянето на нов кабинет и премиер

Позитивно оценяваме това, че президентът Румен Радев заяви намерението си да направи консултации преди да връчи третия мандат. Логиката е да се търсят допирни точки и в такъв кръг от консултации ще участваме сериозно

“Продължаваме промяната” ще имат водеща роля при договарянето на нов премиер и кабинет. Те осигуряват и най-много от гласовете, защото са с най-голямо представителство, така им е отредил народът с гласа си.

Това каза пред журналисти съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов.

Позитивно оценяваме това, че президентът Румен Радев заяви намерението си да направи консултации преди да връчи третия мандат. Логиката е да се търсят допирни точки и в такъв кръг от консултации ще участваме сериозно.

Трябва да се търси някаква реконструкция на мнозинството, което имахме в четворната коалиция и на тази база да се състави новият кабинет. Може би формулата минава през промяна изобщо на начина на водене на преговорите и на вземане на решенията, коментира Иванов.

Оттегляне на лидерите от водещите места би могло да помогне, каза той. Иванов отново напомни, че парцелирането на властта е довело да проблемите в коалицията. Според него не е лошо приоритетите, по които досега са се споразумели партньорите, да се вкарат като декларация в парламента и да се види какво мнозинство има за тях.

За България не е добре да се ходи на нови избори. Ако дойде при нас третия мандат, сме длъжни да направим така, че да сработи, допълни той.

снимка Архив

Similar Posts