| | | |

Нинова: Диалогът между БСП, ДБ и ПП при третия мандат е гарантиран. Има шанс за правителство

Диалогът между БСП, ДБ и ПП при третия мандат е гарантиран. Ако президентът реши и ни даде третия мандат, ще го вземем. Ще направим усилие да разговаряме с всички. Бяхме коректен и диалогичен партньор през последните 6 месеца. Има шанс за диалог.

Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова в предаването “Лице в лице” по бТВ.

“Експертен или какъвто и да е кабинет трябва да има подкрепа от парламентарни групи. В сега действащия Министерски съвет имаше колеги, които не са политически обвързани. Чисто експертен кабинет не ми се струва подходящ в този труден политически момент. Партиите трябва да поемат отговорността си и да решат проблемите на хората“, категорична е тя.

По думите на Нинова, за последните шест месеца БСП е била коректен партньор и е показала диалогичност. „Диалогът между БСП и ПП е гарантиран, би трябвало да се основава на програмата, която изработихме преди седмица“, коментира още тя.

Лидерът на БСП успокои Бойко Борисов, който твърди, че държавата е пред фалит. Тя цитира статистическите данни на Евростат за индустриалното производство на страната ни.

„Това не е моя хрумка. За първи път от 15 години, откакто сме член на ЕС, сме на първо място с добра новина. Не по корупция, а по ръст на индустриалното производство – 20%. Дължи се на това, че сме спрели рекета върху бизнеса, който върлуваше 10 години. Ограничихме кражбите и течовете. Държавата стана партньор на икономиката и бизнеса, подкрепихме ги в най-трудните моменти с компенсация на тока. Бизнесът също положи усилия“, добави тя.

Нинова коментира, че с последните си две решения Конституционният съд е потвърдил, че сегашните управляващи са тръгнали по правилния път. „Закриването на спецсъда, спецпрокуратурата, контролът върху главния прокурор. Малка победа по пътя, по който искаме да променим съдебната система, за да има повече справедливост“, посочи лидерът на БСП.

Тя коментира и новината от последните минути, че Русия отнема сертификатите на два военни завода в България. Според нея санкциите не са добро решение за нито една от двете страни, а войната трябва да приключи по мирен и диалогичен път.

„Режимът на санкции и контрасанкции не е добър и за двете страни, трябва да се търси мирно решение на конфликта в Украйна по дипломатически път“, коментира още вицепремиерът в оставка.

снимка Архив

Similar Posts