| | | |

БСП отиде при Радев на консултации, а Нинова започва с големите манипулации НА ЖИВО

Нямаме дългосрочен договор за доставки на газ, което ще повлияе върху конкурентноспособността ни. Очакваме редица решения, които да се случват по важни теми. Това заяви президентът Радев по време на консултациите за връчване на трети мандат.

снимка Кадър

“БСП през годините е била неведнъж част от управлението на страната и мисля, че няма нужда да дискутираме какво означава в разгара на кризата страната да остане без работещ парламент.

Гражданите разчитат политиците да влязат в диалог, за да решат проблемите им. Партиите продължават да имат разделителни линии. Задачата на партията, която ще получи трети мандат, е изключително предизвикателна и отговорна”, допълни той.

“Вашата формула е важна. Нагласата ви за диалог и коалиране също. Важно да е се знае дали ще се държите в рамките на коалиционната група сега или може да преговаряте и с други партии”, завърши Радев и даде думата на Корнелия Нинова.

“Напълно разбираме сложната ситуация, в която се намира страната. Изпитахме предизвикателствата на няколко кризи на гърба си. Това правителство оставя страната финансово стабилна и с рекорден ръст от 20%, което ни поставя на първо място в ЕС за първи път. 22 млрд. лв стигнаха до българите по различен начин”, каза тя.

“Декларираме готовност, ако решите да връчите трети мандат на БСП, да положим усилия, за да гарантираме работещ парламент с общи усилия. ПП, БСП и ДБ имаме програма, която е ясно разчетена. В нея заложихме три приоритета – да продължим да бъдем социалната партия и да поставяме на първо място социалната политика.

Има мерки за преизчисляване на пенсията, безплатни лекарства и учебници и подкрепа за млади родители. Второто е икономиката и подкрепа за бизнеса. На трето място за нас е безкомпромисната борба с управлението на Борисов. Водим я вече 6 години и тя трябва да продължи. Кражбите, течовете и корупцията трябва да бъдат спрени.

Не бихме преговаряли с ГЕРБ и ДПС. Бихме разговаряли с партньорите ни от четворната коалиция и този, който припознае програмата, да я изпълним”, обясни още вицепремиерът в оставка.

Радев попита Нинова дали БСП ще наблегне на ескпертен кабинет или предпочита позиции да заемат политически фигури.

снимка Кадър

“Смятаме, че премиерът трябва да бъде излъчен от ПП. Редно е да излъчим премиера. Не препоръчваме експертен кабинет, защото трябва да се носи политическа отговорност и тя не трябва да се размива, скривайки се зад експертен кабинет”, категорично заяви тя.

Similar Posts