| | | |

ВАЖНО! Скоро във Фейсбук: Много профили от един потребителски акаунт

Фейсбук тества нова опция опция за потребителите – да могат да създават много и различни профили от един акаунт, обявиха от компанията. Новината идва на фона на стремежа на социалната мрежа да възобнови растежа на потребителите, които рязко намаляха.

Функцията има за цел да помогне на хората “да приспособят своя опит въз основа на интереси и взаимоотношения”, заяви говорителят на Фейсбук Леонард Лам пред CNN Business.

Въпреки че Фейсбук забранява на потребителите си да имат повече от един акаунт, новата функция на практика ще им позволи да създадат до пет профила под своя акаунт, за да се ангажират с различни теми или групи от хора.

Това може да включва профили, предназначени за ангажиране с близки приятели, с колеги, както профил, посветен на конкретно хоби като игри например.

Промяната настъпва в момент, когато компанията майка на Фейсбук Мета изпитва забавяне на растежа на печалбата и силна конкуренция от платформи като TikTok, с които се бори за времето и вниманието на потребителите. През февруари тази година социалната мрежа шокира инвеститорите, като публикува данни за рязко спиране на тримесечния растеж на потребителите си.

Similar Posts