| | | |

Мрежата се разтресе: Максим Генчев удари дъното!

Скандалният режисьор Максим Генчев удари дъното с цинична публикация във фейсбук по повод катастрофалното земетресение в Турция, която по-късно изтри.

“Трагедията – 150 години от обесването на Левски, трагично се стовари в Турция… амин”, написа в профила си режисьорът на игралните филми “Дякон Левски” и “Ботев”.

За нула време крайно неподходящата публикация в профил, използван от Генчев, предизвика лавина от гневни коментари в социалната мрежа.

Явно режисьорът се опитва да направи нескопосан коментар, че опустошителните трусове в южната ни съседка, усетени мощно и в Сирия са възмездие заради обесването на Васил Левски преди 150 години от турската власт.

Самият Максим Генчев играе във филма си за Апостола ролята на османския висш чиновник Мохарем бей – злодей, корумпиран, властолюбец и циник.

Същевременно малко преди полунощ в понеделник Службата за извънредни ситуации на Турция съобщи, че броят на загиналите в резултат на земетресението в страната е нараснал на 1762..

По данни на службата 12 068 човека са ранени, а 5606 сгради са разрушени при земетресението с магнитуд 7,7, станало миналата нощ в Турция и последвано от близо 150 вторични труса с доста висок магнитуд.

България изпрати помощ на Република Турция за справяне с последствията от опустошителните земетресения през изминалото денонощие.

Двата самолета „Спартан“ на Военновъздушните сили, с помощ за Турция, излетяха на обяд от България.

Два екипа от Военномедицинска академия (ВМА) също ще се включат в помощта, която България ще окаже на Турция.

Модул от 58 служители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (ГДПБЗН) отпътува от Пловдив за Турция. В състава на модула ще влязат до 20 единици техника, както и необходимото спасително оборудване.

Българският Червен кръст обяви, че има готовност да предостави хуманитарна помощ на Турския Червен полумесец (ТЧП).

Екип от 12 спасители и пет кучета от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст (БЧК) отпътуваха тази вечер за Турция, за да се включат в спасителните дейности.

Служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви, че България има готовност да изпрати хуманитарна помощ на южната ни съседка.

БЧК стартира кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите от земетресението в Република Турция на 6 февруари 2023 г.

Открита е специална банкова сметка в лева:

IBAN: BG64UNCR76301078660913

За пострадалите от земетресението в Турция

Кампанията може да бъде подкрепена и с SMS на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts