| | | | |

ЦИРК: “Депутатът от ПП” лъсна в съда с белезници и като шоумен

Дори и арестуван Сергей Димитров продължава да поддържа образа на високопоставена особа

С шикозно облекло като тв шоумен и с белезници на ръцете се появи в съдебната зала менте депутатът Сергей Димитров, съобщава “Марица”. Дори и арестуван, с пъстрото си сако и снежнобялата риза той продължава да поддържа образа на високопоставена особа. Дори заръча на журналистите, които го налегнаха с въпроси, да питат “Продължаваме промяната” за него.

Магистратите от Районния съд гледат мярката му за неотклонение. От държавното обвинение му искат постоянен арест. Сергей бе задържан на 12 юли след получени редица сигнали за измами.

Вчера от държавното обвинение оповестиха шокиращи подробности по случая. От тях става ясно, че освен в ролята на депутат, Сергей Димитров се е представял също за адвокат, съдия, посредник на религиозна организация и на политическа партия.

Той използвал няколко схеми. Обещавал, че може да узакони незаконни постройки в различни населени места в Пловдивска област, което не се е случило. Пред хора, които били загубили имотите си чрез продажби от частен съдебен изпълнител заради неплатени дългове, твърдял, че можел да им ги върне, като заведе съдебни дела и ги спечели. Така Сергей получавал заплащане, но не извършвал услугите.

С измамите си той оплел четирима души – трима мъже и една жена, и успял да измъкне 12 950 лв. 33-годишният мним депутат извършил измамите на неустановени дати през тази и миналата година в Пловдив и в Асеновград,

При личен обиск у него е била намерена пластика, която наподобявала служебна депутатска карта, но с надпис „народен председател“.

Сергей е имал офис за консултации в центъра на града под тепетата. Там приемал хора като се представял за посредник на политическа партия и представител на религиозна организация. Обещавал, че можел да помогне при узаконяване на постройки и др. дейности.

Similar Posts