| | | |

НА ЖИВО Бойко Борисов в Ямбол: Нито ковид кризата, нито миграцията ни нанесе толкова щети, колкото „промяната“ (обновява се)

Лидерът на ГЕРБ Борисов ще говори политическите теми на държавата. Той е в Ямбол с представители от партията.

“Нинова обеща евтини дърва. Ходих в Свиленград. Питах ги имат ли евтини държава, те казаха, че даже не са получавали. Частниците ги продават по-скъпи. А истината е, че вероятно ще има и дефицит”, каза от трибуната Делян Добрев.

На трибуната след него излезе Радомир Чолаков.

“Кирил Петков си каза ясно, че единствената им цел да останат на власт е Бойко Рашков да стане шеф на КОНПИ”, обяви той. Според Чолаков само ГЕРБ може да направи съдебна реформа.

“Хората започнаха да разбират, че мафията управлява в момента. Сега се намираме в зоната на разпада. В леко зашеметената усмивка на премиера цари някаква зашеметеност. Назначенията се правят на роднински връзки, и понякога на заслуги, които са успели да се хванат за правилния парапет.

Нали бяха големи евроатлантици, а отказаха да дават оръжие на Украйна. репчат се на Путин, а със зъби и нокти бранят интересите на “Лукойл”. Те ни превърнаха в кръстопът на дребните разминавания. Онзи ден Асен Василев си позволи да каже, че му шушнели да се състави евроатлантическо правителство. Опасявам се, че единственото шушнене, което той разбира се, е шумът от комисиони”, каза Даниел Митов.

След това се изказа лидерът на партията Бойко Борисов:

“Всичко, което добро се случва в Ямбол, е благодарение на нашето правителство. Болницата щеше да бъде този февруари готова. За партията е добре да направят правителство, но е лошо за държавата. Потвърди се, че войната за едни е лошо нещо, за едни от добро. България е от страната на тези, които носят ръст.

След като и в Германия въглищните централи щяха да направят така, че да ползваме най-евтиния ток. Сега сме като в Африка. Кое ни пречеше да купим петрол и ние да си го произведем. Инфлация вдига хляба. Латвия вчера вкараха такъв закон, който предложих на ПП – да вкараме закон за диверсификация на газ. Те не искаха. Може ли да говорите за правова държава, когато на 13 юли връщате цена с 32% повече.

“Какво правиш с пазара? Вместо да привлечем инвеститорите, които бягат от Китай и Русия. Аз вадя два пъти България от криза”, продължи Борисов.

Февруари щеше да стане готова болницата в Ямбол, каза Бойко Борисов.

Остри критики към КЕВР и състоянието на икономиката отправи лидерът на ГЕРБ.

„Това не е регулационен орган. Те нямат прогноза за газа за август, тя е с 40% повече. Искат бързо да избягат, да върнат реториката отпреди 2 години, за да спасят партията“, заяви той.

“Нито ковид кризата, нито миграцията ни нанесе толкова щети, колкото „промяната“, твърди бившият премиер.

„Да видим ще ми пуснат ли 10 секунди по медиите. Защото чудовищната инфлация не е готина за ПП. Такова чудовищно обедняване няма!“, заяви Борисов.

Той заподозря ПП, че искат да избягат от ново правителство.

„Миналата седмица се пошегувах, че ще им дам трима. Ако бяха играчи, веднага щяха да излязат да кажат – дай! А те не искат правителство. Те копаят дъното. Затова Радев по принцип желае служебно правителство, сега знае какво ще му причинят“, смята той.

„Ако на Асен Василев не му вярват и си шушукат с него, то с мен си говорят“, каза Борисов.

Борисов припомни, че отдавна се е заклел, че кюлчета не е имал никога.

„Аз знам, че никога не съм имал нито кюлчета, нито къща в Барселона. Аз 2 години отговарям. Рано или късно, ще започнете да питате там“, каза той.

Закани се медиите, че партията му може да откаже да отговаря на въпроси, на които е отговаряно хиляди пъти, ако поне веднъж не бъдат питани Лена Бориславова, Кирил Петков и Мирослав Иванов за „апартамента за любов“.

„Мен не ме интересува по принцип. Даже ако правят нещо, браво. Но шеф на кабинет, шеф на парламент, третият е премиер. Няма ли да конфликт на интереси?“, попита Борисов.

„Този голф на служебния вход, аз съм влизал там 12 години. Кой е в този голф? Там не се спира! Там по принцип има пост! Питайте поне веднъж!“, призова лидерът на ГЕРБ.

Similar Posts