| | | |

Антоанета Цонева: Никакъв Армагедон не се задава

“Никакъв Армагедон не се задава – ротацията ще мине. Ротацията е във фокуса на вниманието, защото е необичайна практика за българския политически живот, но не се очакват големи сътресения в кабинета”

Това заяви депутатът от ПП-ДБ Антоанета Цонева по БНТ.

“Целта е да има управление, което да може да продължи инерцията и посоката, което е поело. Влизането на един нов министър отнема месеци, а в това правителство темпото е изключително силно”, коментира още тя.

Ще се изпълни смяната на министър-председателя – все още обаче не е ясно дали Николай Денков ще заеме мястото на Мария Габриел във външното министерство или ще вземе образователния ресор.

“Това е въпрос на колективно решение на органите на мандатоносителите. Не е драма дали някой министър ще бъде сменен – те просто трябва да са наясно с посоката и да издържат на темпото на кабинета”.

Някои работят изключително силно, коментира Цонева и посочи за пример екоминистъра и неговия екип.

Тя определи като “станиолен шум” дебатите около предстоящото посещение на българска делегация в САЩ.

“Много по-важни неща се случиха в парламента само за една седмица. Приехме нова формула за референтните цени на лекарствата за онкоболни. Завършват промените в Закона за БНБ, който трябва да осигури интеграцията на нашата централна банка в системата на еврото”, каза още Цонева.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts