| | | |

Йордан Цонев: Изтеклият запис от срещата на депутатите на ДБ показа истинското лице на тази коалиция

Скандалният запис, който изтече днес и който коментира Христо Иванов, показа няколко неща, които те говорят от 6 месеца.

„Показа истинското лице на този кабинет, показа задкулисието, показа всичко онова, което се превърна в норма – нарушаването на Конституцията и законите стана патриотизъм. Това каза депутатът от ДПС Йордан Цонев в „Панорама“ пред БНТ.

„Показа, че зад маската на загриженост, че по време на война не трябва да ходим на избори, че трябва да се борим с корупцията, че трябва да помагаме на хората енергийно и т.н., всъщност идеята е да се създаде бухалка срещу политическия опонент, каквото се прави“, заяви Цонев.

„Разиграването на фарса има за цел да се създаде бухалка срещу политическия опонент в лицето на Бойко Рашков и КПКОНПИ.“

„Не можем да останем безучастни към рушенето на българската държавност, категоричен е Цонев. „Лицемерието, фалша, измамата, корупцията – всичко това българското общество го вижда“.

„Скандално е използването на третия мандат, за да се решават проблеми, които могат да се решат след избиране на ново правителство, заяви Цонев.

„Никъде в Конституцията не е казано, че мандатоносителя може да бави мандата, за да се случи нещо си. Стана норма тази Конституция да се превръща във врата в полето. Мандатът се дава само и единствено да се състави правителство и за нищо друго“.

„Никой ли не разбира как по този начин се руши партийното доверие и държавността, попита Цонев.

„Ние настояваме незабавно Корнелия Нинова да върне мандата. Чухме, че той се използва за други цели. Предупреждаваме, че ако това не се случи, ние си запазваме правото на всички разрешени от закона действия, с които да защитим българската Конституция и българската държавност – протести, гражданско неподчинение, напускане на парламента.

За нас това е рушене на държавността“.

Йордан Цонев помоли водещия на „Панорама“ да се оттегли, защото не желае да коментира други теми. „Не го правя от неуважение към предаването, а тъкмо обратното. Аз ще се оттегля, защото освен тази тема аз и моята партия не виждаме какво друго трябва да се коментира“.

снимка Кадър

Similar Posts