| | | |

Не ме карайте да коментират този объркан човек Кирил Петков, който за всичко се оправдава с ГЕРБ

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че онлайн излъчването на заседанието на парламентарната група на „Демократична България“ не е изтекъл запис. ГЕРБ по никакъв начин не са отрязали и манипулирали записа от заседанието на ДБ, категорична бе тя

Атанасова недоумява как може политиците да настояват да се свали конкретен материал от медийното пространство. Материалът от заседанието на ДБ не е попаднал в ГЕРБ или „Възраждане“ случайно или пък, защото ГЕРБ били диверсионна група.

Не всичко започва и свършва с ГЕРБ, а просто се сдобихме с материала, защото се излъчваше онлайн и колегите от „Възраждане“ си го пуснаха на Фейсбук страницата, поясни тя.

„Продължаваме промяната“ не иска преговорите за кабинет да успеят“.

Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Според нея третият мандат трябва да бъде върнат веднага.

По време на консултациите с президента е била обсъждана датата 2 октомври за предсрочни избори, но заради събитията от последните дни датата може да бъде изместена по-напред, уточни тя.

Относно изтеклия запис на групата на „Демократична България“ Атанасова коментира:

„Не всичко започва и свършва с ГЕРБ. То се излъчваше онлайн, а колегите от „Възраждане“ са го гледали онлайн и са го пуснали на страницата си. Изведнъж започна в кулоара да се шуми. Ние разбрахме, че ПП имат две крила – парламентарно и Лена Бориславова.

Атанасова е разбрала, че има много желаещи да бъдат бухалкодържачи и то по време на избори. Тя е притеснена, че Христо Иванов казал всичко съвсем нормално.

Ако това е съдържанието на разговора в една парламентарна група и едно управление как може тези хора да кандидатстват за вота на българските граждани и да искат да управляват, недоумява тя.

Не ме карайте да коментират този объркан човек Кирил Петков, който за всичко се оправдава с ГЕРБ. Всички служби, МВР, всички органи в държавата могат да се използват както премиерът в оставка поиска. Някои в момента да си търси индулгенция с ГЕРБ, че не могат да управляват е абсолютно безсмислено да го коментирам, допълни Атанасова.

По какъв начин може да окаже влияние ГЕРБ на друга политическа сила?, запита тя. Правителството са самосвали, защото лидерът на ИТН Слави Трифонов изтегли министрите си, а впоследствие опозицията поиска вот на недоверие, който мина в парламента, напомни Десислава Атанасова.

Председателят на групата на ГЕРБ в парламента сподели, че е чула само част от записа:

„Най-много ме шокира как мислят за България, как мислят за хората, как България е над всичко не кореспондира със записаното“, подчерта тя, допълвайки, че не се обсъждат цените на хляба, олиото или 22-те закона, които трябва да бъдат прието за Плана за възстановяване.

„По какъв начин може ГЕРБ да окаже влияние на друга политическа сила? Само преди година Станислав Трифонов беше символа на промяната. Сега вече те търсят виновник, че не им се случи правителство или не могат да се справят с нито една криза“, посочи тя.

Тя призова още днес БСП да върне третия мандат за съставяне на кабинет неизпълнен. Никъде в Конституцията не пише, че мандатът, решенията по него и издигането на премиер се обсъжда на колективни и партийни форуми

снимка Архив

Similar Posts