| | | |

Явор Божанков скимти: Надяваме Радев се да се върне от светлата страна и да не позволи на ГЕРБ и ДПС да направят това, което искат

Направихме всичко по силите си да предложим различно законодателство и решение на казуса с шефа на КЕВР, каза за “Здравей, България” по Нова телевизия Явор Божанков от ПГ на БСП.

ГЕРБ, ДПС, “Възраждане” и ИТН свалиха този кабинет, взривена бе управляващата коалиция отвътре – тя падна в сговор на тези 4 партии.

Имаме много проблеми за решаване, но е факт, че предстои връщане на мандата и президентът определя дата за разпускане на НС. Отговорността отива към него, заяви Явор Божанков от БСП

“Ако хората още се питат, това би било тревожен знак. ДПС, ГЕРБ, “Възраждане” и ИТН свалиха правителството. ИТН са били компонента на мафията, който взриви коалицията отвътре. Разкриха как се финансира телевизията на Трифонов. Не подава декларации в КПКОНПИ.

Неслучайно някои колеги напуснаха ИТН и показаха честността. Факт е, че никой не е имал илюзии. Третият мандат е кризисен и труден, но беше последния шанс България да има работещ кабинет”, допълни той.

“Това, което се случва извън България, цяла Европа се стяга за рецесия и криза и това е по-голямо от нас. Имах надежда, че ще има правителство, но не стана. Отиваме на избори”, каза Божанков.

“Служебното правителство има задача да проведе честни избори. Ние нямахме подкрепата на президента, когато мафията свали Никола Минчев. Надяваме се да се върне от светлата страна и да не позволи на ГЕРБ и ДПС да направят това, което искат”, заключи той.

снимка Архив

Similar Posts