| | |

БСП напусна заседанието на СОС, иска 3 оставки. Причината е…

БСП ще поискат оставката на областния управител на София-град Вяра Тодева, на зам-областния управител и на районния кмет на “ Средец” Трайчо Трайков.

Това обяви лидерът на БСП-София Иван Таков по време на днешното заседание на Столичния общински съвет. Междувременно БСП и “Възраждане” напуснаха залата на СОС и обявиха, че няма да издигат кандидат.

“Напуснахме заседанието, тъй като ясно казах в залата на Столичния общински съвет – не можеш да призоваваш за разум, след като под прозорците, на по-малко от 500 метра оттук, се извършва страшно беззаконие, и то се извършва от държавата, в лицето на областния управител, на заместник областния управител и включително на районния кмет Трайков.

Това безобразие трябва да бъде спряно (причината за напускането на залата е демонтажа на Паметника на Съветската армия), кметът можеше да го спре”, аргументира се Таков.

“Той е не просто ням свидетел на тези събития. Той има право това, което се извършва беззаконно на територията на Столична община – като кмет трябваше да си влезе във функциите и това нещо да бъде прекратено.

И това вече не са само спекулации, тъй като вече знаете, че от Министерството на културата още преди три дни има официално писмо, има официален акт за прекратяването на всякакви дейности по Паметника на Съветската армия, които продължават”, добави Таков.

Лидерът на БСП-София каза също така, че ще той и колегите му ще поискат оставката на областния управител на София-град, на заместник областния управител на столицата, както и на районния кмет Трайчо Трайков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts