| | | |

Везиева: Корнелия Нинова не ме е уволнявала, сама напуснах

“Не е вярно, че Корнелия Нинова ме е уволнила. Аз подадох заявление за освобождаване”.

Това каза в интервю за Би Ти Ви скандалната съветничка на бившия министър на икономиката Корнелия Нинова. По думите й двете се разделили съвсем нормално.

Пред същата медия по-рано днес Нинова каза, че след проверка е установила “връзки, нарушения на законодателството и частни интереси, които източват държавни дружества”. Тя намеси и името на Александър Манолев в търговията с оръжия.

Нинова разказа пред Би Ти Ви, че след проверка през февруари е установила “връзки, нарушения на законодателството и частни интереси, които източват държавни дружества”.

“Тогавашният директор на “Кинтекс” Александър Михайлов е едновременно с това и търговски директор в частна фирма. В съвета на директорите на ВМЗ – Сопот, също имат отношение с тази фирма.

Двете търговски дружества имат уговорка “Кинтекс” да представлява ВМЗ в Египет. Те се отказват от тази уговорка и я прехвърлят на частната фирма БИИМ, на която собственик е бивш зам.-министър от времето на ГЕРБ, казва се Манолев.

Директорът на “Кинтекс” е бил в частната му фирма, а сегашният министър на икономиката, когото аз уволних, му е бил подчинен в Министерството на икономиката по времето на ГЕРБ. Цялото това нещо се протектира от служебния министър на икономиката по времето на Радев – Везиева”, разказа Нинова.

“Тя хваща този частен бизнесмен, води го в Египет и от името на държавата казва ето това е този, който ще ни представлява тук”, твърди Корнелия Нинова.

“В края на ноември имаше световно изложение на оръжейния бранш, където участваха всички държави. Аз предвождах делегация и в нея имаше много хора от този бизнес, които си бяха платили и си бяха взели щандове.

Александър Манолев беше част от оръжейния бизнес, който имаше щандове в Египет. Той има частен бизнес и работи с него”, обясни Везиева.

“В този бранш работят много хора. Всяко едно такова говорене съкращава работни места и затваря пазари. Ако идеята на политика г-жа Нинова е тази, то се справя прекрасно”, каза още тя.

Везиева подчерта, че Нинова “не за първи път прави внушения” по отношение на нея.

“Преди известно време беше казала, че аз в края на януари съм подписала договор в качеството си на служебен министър. Няма как това да се случи, тогава реших, че това е някаква грешка”, каза Везиева.

Тя заяви, че недоумява защо Корнелия Нинова е започнала по този начин своята кампания. По думите й Нинова през цялото време “е биела бранша”, който има хиляди работни места.

Последвайте Budilnikbg.com вече и в Телеграм

снимка Архив

Similar Posts