| | | |

Стоянов: Информацията, с която разполагам не е за обществеността, Нинова знае много добре

“От бизнес гледна точка, таван на цени на каквото и да е, аз не подкрепям. Предпочитам пазарът да регулира нещата”.

Това коментира служебният министър на икономиката Никола Стоянов по въпроса дали трябва да има таван на цените на горивата.

“Имаме представител в кризисния щаб за енергетика. Изпратили сме писма с анкета до българските предприятия, за да разберем колко от тях използват газ. Очакваме до края на утрешния ден да имаме резултати. Това е част от приоритетите ни за подготовката на зимните месеци, тежките месеци, които ни очакват.

Тече анализ и на държавната петролна компания и в края на седмицата ще имаме становище, за да видим дали можем да повлияем на цените”, каза Стоянов пред БНТ.

“Част от анкетата е колко от предприятията, които използват газ могат да преминат на алтернативно гориво или да намалят потреблението си на газ. За мен е много важно да водя диалог с бизнеса през цялото време. Министерството на икономиката трябва да бъде гласът на бизнеса в едно правителство”, коментира още той.

“Аз и екипът ми сме дошли да работим, да градим мостове и да надграждаме, където можем. Там, където има човек, назначен от госпожа Нинова, който има качества, той ще бъде подкрепен от мен, независимо кой го е назначил”, заяви служебният министър на икономиката.

“Мисля, че няма смисъл да се връщаме назад. Стана ясно, че основанията за уволнението ми бяха проформа, не си струва да се коментират. Информацията, с която разполагам не е за обществеността, Нинова знае много добре. Просто не е искала да работи с нас, но можеше да го направи по друг начин, а не да се опитва да омаскари нашите личности и кариери”, каза Стоянов.

“И тогава, и сега, България не е изнасяла оръжие с директен краен получател Украйна. Спазено е решението на тогавашния парламент. Сега работя в рамката, която е оставил последният парламент, твърдо ще спазвам законите”, подчерта той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts