| | | |

Асен Василев наглее: Мислите ли, че ако г-н Борисов беше на власт, инфлацията щеше да е по-ниска?

Самата партия „Продължаваме промяната“ ще се дорегистрира. Очакваме в следващите 7 дни да добавим и самата партия ПП да се включи коалицията.

Това обясни пред БНТ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и бивш финансов министър Асен Василев във връзка с регистрацията на формацията за предстоящите избори.

„Борим се за първо място“, заяви той.

„Заедно с партньорите, с които бяхме в коалиция – ДБ и БСП, шансовете да се вземат 121 места и да се формира правителство, са доста големи. Зависи от това дали хората ще излязат да гласуват“, посочи той.

По думите му, късно днес са излезли резултати от социологически проучвания.

„Имаме разговори с ДБ, предполагам, че до ден-два ще излезем с общо становище. В общи линии, социологията показва, че нещата са на кантар“, призна Василев.

„Резултатът дали се явяваме заедно или поотделно изглежда еднакъв“, добави той.

„Ние не се борим за най-много гласове за ПП. Ние се борим за това да може да се формира стабилна коалиция с над 121 гласа в следващия парламент“, подчерта той.

„Ако гледаме ляво-дясно, ние сме в центъра. Да не се пипат данъчните ставки, да остане плоския данък, но а в същото време да се инвестира в една доста широка социална програма“, обясни съпредседателят на ПП.

Според Василев, различията с БСП, най-вече по темата „Газпром“, не са непреодолими.

„Цената на електричеството за бита е същата като миналия юли. Цената на електроенергията за бизнеса сега е фиксирана на 250 лв. за мегаватчас до края на годината и това може да продължи и няма да фалира електроенергетиката“, посочи бившият финансов министър.

По думите му правителството е помогнало на най-уязвимите групи, за да имат повече пари. „Няма как да спрем цените“, заяви той.

„Мислите ли, че ако г-н Борисов беше на власт, инфлацията щеше да е по-ниска? Не. Тъй като голямата част от инфлацията е привнесена от енергоизточници, които внасяме, и от ЕС, тъй като там се определя паричната политика“, посочи Василев и добави, че правителството на ПП е дало един голям социален пакет на най-уязвимите, за да могат хората да понесат малко по-спокойно високите цени.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts