| | | | |

Терзиев контра: Постоянно разговорът е около родословното ми дърво, чинки, учиняйки

Пари за метрото има, те ще бъдат актуализирани, спрямо инфлацията. Метрото е било, е , и ще бъде приоритет за развитието на София.

Не са спирани парите за градски транспорт по време на кабинета “Петков”. Пари за метрото има, те ще бъдат актуализирани спрямо инфлацията. Метрото е приоритет за развитието на София.

Това заяви кандидатът за кмет на София Васил Терзиев в ефира на Нова тв.

“Въпросът бе намесен от страна на Хекимян, който повдигна темата и се наложи отговор. Не бих го окачествил, като политическа подкрепа, която да е подразнила Борисов”, каза още той, отричайки, че става дума за “отчаяна акция в подкрепа на Терзиев”.

“Това стана по време на служебното правителство на г-н Радев. Пари за метрото има. Тези 200 и няколко милиона ще се актуализират спрямо инфлацията”.

Той обясни, че Кирил Петков и Асен Василев не са отрязали пари за метрото по Плана за възстановяване, а 143-те милиона лева били разделени на две.

“Едната част за 70 милиона отпада, другата – за метро до “Слатина”, е останала в плана. Първата отпада, защото е имало съмнение дали ще се използват успешно до 2026 г. Всичко, което е нужно да се прави по метрото, е заложено.

Друга важна точка е, че ние вече защитаваме пари по проекти от други линии. Фокусът е върху неща, които ще дадат тласък на зелен преход, развитие на икономиката”, твърди кандидатът на ПП-ДБ.

Представлявам широк набор от партии. Това ни е подготвило за диалогичност, силно и качествено управление. Трудният път го извървяхме в месеците, в които работим заедно. 7-8 месеца работим заедно и търсим правилните решения.

Не бих казал, че има липса на опит в екипа ни. Той е съставен от доказани районни кметове, хора като Борис Бонев, който се бори сам като общиснки съветник. Колегите от ДБ, които имат много дейни хора в Общинския съвет, обясни Терзиев.

Племенник ли е на Петър Младенов

“До кое коляно трябва да стигнем. Постоянно разговорът е около родословното ми дърво, чинки, учиняйки.

Един приятел се пошегува , че съм потомък на Адам и Ева.

Това не може да бъде тема. Не знам кой братовчед е на дядо ми, нито съм го виждал, нито го познавам, нямам никакви пресечни точки”, каза Терзиев.

“Не мисля, че е било подценено роднинството ми. Беше сложено на масата, един човек трябва да бъде съден по делата си.

15 години съм създавал работни места, хората да развиват бизнеси, да се създадат милиардни компании. Всичко, което работи в посока България да бъде европейска уредена държава”, каза още той.

“Първият милион съм го изкарали от приходите, които идват от клиенти. Мене са ми ясни тези въпроси, но тъпчем само около въпроси с управлението на този град”, добави кандидат-кметът на ПП.

Може би съм най-лошата инвестиция на тези служби, защото работя против всичко, което те са направили”, категоричен бе Терзиев.

Детски градини

Недостигът е 6 000 места, след като се построят тези, които са в процес. Това са около 250 групи. В една детска градина има от 6 до 10 групи. Математиката показва, че трябва да се построят още около 30-35 детски градини.

Задавам си въпроса как могат да се постоят цели квартали и да водим разговор, че е невъзможно да се постоят 30 градини за 4-годишен мандат. Причината е липсата на политическа воля и приоритет, обясни Васил Терзиев.

За да се случи строеж трябва да имаш подготвен от предишен мандат, или активна помощ от централна община.

Няма да ни оставят подготвен, но имаме четири години да работим. Това ще бъде наш приоритет, допълни още той.

Поскъпване на синя и зелена зона

Обмисляме поскъпване на синя и зелена зона. Нормално е, когато има запълняемост на синя зона.

Поскъпването ще реши проблема частично. Всички мерки, които водят до положителни промени от днешния ден изглеждат непопулярни, посочи още Терзиев.

След години те са приемливи, но въпросът е да има дискусия, разговори с хората и прозрачност”,

По думите му на София е необходим нов градоустройствен план, за да се пребори застрояването в София.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts