| | | | |

След скандални сигнали за злоупотреби от БСП, Министър Явор Гечев разпореди проверка в „Напоителни системи“ ЕАД

По разпореждане на министъра на земеделието Явор Гечев започва проверка в „Напоителни системи“ ЕАД.

Това съобщиха от Министерство на земеделието.

Ведомството се самосезира и стартира действия във връзка с разпространена в публичното пространство информация за злоупотреба със служебно положение и държавни средства.

Според описания в медиите случай става въпрос за народен представител от „БСП за България”, който е ползвал шофьор и кола на „Напоителни системи“ ЕАД, като разходите за това са били за сметка на дружеството.

снимка Архив

Досегашният народен представител Веска Ненчева, която е и водач на листата на БСП в 17 многомандатен район – Пловдив-област, е била уличена да се вози безплатно на служебно возило на държавната “Напоителни системи”

Служители от системата споделят, че Ненчева на практика е приватизирала пловдивския клон на дружеството, като се разпореждала пряко с всичко, случващо се в него.

За целта карловката инсталирана на директорския пост на местното подразделение – Иван Петканчев, член на социалистическата партия в съседния град Сопот.

Мариан Русев пък, друг кандидат в листата на БСП за Пловдивско – от Карлово, също бил изпратен в дружеството на позиция… личен шофьор на Ненчева.

За целта дори директорът Петканчев отстъпил скандално на депутатката служебния си джип Toyota Land Cruiser, който предвидливо през това време се водел в ремонт.

При установяване на нередности в рамките на проверката ще бъдат предприети последващи действия.

Министерството на земеделието категорично няма да позволи неспазване на законите и ще бъде безкомпромисно при контрола.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts