| | | |

СДС скочи на Крум Зарков и се закани за сградата на “Позитано” 20 ВИДЕО

Това е политическа атака срещу опозицията в България, в навечерието на парламентарни избори.

Това посочиха от СДС на пресконференция в централата им, във връзка с идеята на служебния министър на правосъдието Крум Зарков сградата на СДС на „Г.С. Раковски“ 134 да бъде дадена на европейските делегирани прокурори.

Христов приветства журналистите в „храма на демокрацията“.

Той посочи, че сградата се нуждае от основен ремонт. Добави, че са водени разговори с Кирил Петков, като премиер, и областните управители да се намерят наематели, с които да е възможно СДС да съжителства, като вземе под наем един етаж.

Сградата е символ на промените и на прехода. Виждаме заговор за политическо отмъщение, каза Христов.

Той постави въпрос дали Крум Зарков започва предизборната си кампания за председател на БСП с „пиар на гърба на СДС“. Също и как ще настани европейските прокурори в сграда, която се нуждае от ремонт и е опасна за обитаване.

Може ли г-н Зарков да ни информира дали неговата любима партия БСП си плаща редовно наема за “Позитано 20”. Това ли е най-важната му задача като служебен министър – да изгони най-старата демократична партия с невъзможност тя да се върне в тази сграда, запита Христов.

Той заподозря, че това било и част от кампанията на Зарков да бъде избран за следващ председател на БСП.

Румен Христов попита още няма ли други сгради, които да се предложат на европрокуратурата, като уточни, че СДС подкрепят работата на европейските делегирани прокурори.

От СДС обясниха, че в последните около шест години са се появили множество проблеми със сградата. Парното е спукано, дограмата е от 1968 г., половината от прозорците не се затварят, фасадата се руши, обясниха от партията.

През годините от СДС са искали да направят ремонт за сметка на наема, който плащат, но областната управа не е могла да вземе решение.

Представителите на СДС казаха още, че имуществото на партията е събрано и е в насипно състояние в коридорите на сградата. За обществена поръчка и извършване на капитален ремонт обаче ще са необходими около три години, добавиха от СДС.

„Нашето желание е да се изнесем временно оттук, да се направи ремонт, и да имаме един етаж, за който да плащаме наем“, уточни главния секретар на партията.

Преди началото на пресконференцията представители на СДС издигнаха плакати пред сградата с надписи: „Долу ръцете от СДС“ и „ДС гони СДС“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts