| | | |

Какво се случва? Нещо става с президента Радев, не се появява на важни чествания

Честванията за 145 години от Шипченската епопея преминават без него, а довечера почти сигурно няма да дойде в Странджа за 119 години от Илинденско-преображенското въстание

Президентът Румен Радев трябваше да бъде най-високият гост за тържествената заря-проверка в центъра на Габрово снощи, когато градът отбеляза върха от поредица събития, посветени на 145 години от боевете на Шипка.

Община Габрово и Областна администрация бяха подготвили в центъра на възрожденския град грандиозен концерт с гвардейския ансамбъл и издигането на знамената на различни войскови части. Усилената подготовка свидетелстваше за предстоящата висока визита. Ритуалът обаче премина без Радев.

Днес, около 17 часа, президентът и антуражът му трябва да пристигнат на Петрова нива, за да се включат в отбелязването на 119 от обявяването на Илинденско-преображенското въстание.

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев очаква държавния глава и лидерите на политическите сили за традиционния събор в сърцето на Странджа, който вечерта преминава в най-голямото патриотичното събитие за региона. Подготовка за посрещане на Радев има и областният управител проф.Мария Нейкова.

Преди броени минути стана ясно, че почти сигурно държавният глава няма да присъства на церемонията.

До 12 часа днес той не е дал заявка, че ще се включи в честванията на Петрова нива.

Това е твърде странно, на фона сгъстените и бурни политически събития. Радев трябваше да бъде патрон и на двете зари-проверка и под връх Шипка, и пред паметника на загиналите за обединението на България илинденци, пише Флагман

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts