| | | | |

Бившият шеф на “Кинтекс” Александър Михайлов с нови разкрития за далаверите по времето на Нинова

След като всички разбраха за източването на Кинтекс и платените 800 000 лева към офшорна фирма в Дубай, хората на Нинова вече имат нова опорна точка – и за това аз съм бил виновен.

Да им припомня – писмено уведомих Корнелия Нинова, че съм прекратил договора с офшорката и плащанията към нея. 3 дни след това тя ме уволни (снимка 1).

Три месеца при всички мои медийни участия биех камбаната, че се готвят да възстановят кражбите в държавното дружество. Тогава партийните другари отричаха, но всичките им действия показваха, че само чакат момента.

Възстановиха източването и ДАНС ги посети веднага.

Сега, хванати по бели гащи и в паниката си успяха да измислят смешно нападение към мен

Г-жа Нитова – освободената шефка на ДКК, вчера (събота сутрин) по БТВ каза, че платените от Кинтекс 800 000 лева на офшорна фирма в Дубай били „стари вересии на предходното ръководство“.

За г-жа Нитова припомням: Договорът с чуждестранната офшорна компания не е подписан от мен, а през 2019 г. (снимка 2) Тогава дори не съм бил в държавното дружество. Аз го заварих и бързо прекратих, защото за мен това е схема за кражби, в която отказах да участвам.

Направих го не само на мои усещания, а заради цялото възмущение на служителите в дружеството. Тук говорим за хора с 20-30 години стаж в Кинтекс, които са виждали много неща, но това бе преминало всички граници. Има писмени доклади от тях.

Г-жо Нитова (или да Ви наричам Нинова?), назначеното от Вас ръководство на Кинтекс възобнови този скандален договор и плащанията, чрез които се източва държавния оръжеен търговец.

Няма друг отговорен, затова не сипете несъстоятелни нападки, а се погледнете в огледалото.

Използвам случая да отправя един неудобен въпрос към тандема Нитова – Нинова:

Г-жа Анита Великова бе Председател на Съвета на директорите при мен, когато прекратихме договора и плащанията към офшорката. Само тя оцеля и си запази работата, когато Вие уволнихме мен и другите колеги от стария борд.

Края на м. юли г-жа Великова гласува подновяване на плащанията към фирмата от Дубай – точно обратното на това е подкрепила през м. февруари.

Затова питам:

Това ли беше мръсната работа, която тя трябваше да свърши за Вас, за да си запази поста Председател на борда на Кинтекс?

Май Ви задавам отговори, а не въпроси…

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts