| | | |

НА ЖИВО ГЕРБ: Снощи социалните ни мрежи бяха ударени от хакерска атака ( обновява се )

ГЕРБ дава пресконференция пред медиите в Централата на партията.

“Снощи нашите комуникационни мрежи в социалните ни мрежи бяха ударени от хакерска атака. И то по-конкретно три публикации за газ и далаверите, които са се вършили с него.

Имаше клип и графична част, в която се обясняваше схемата с посредниците.

И третото беше разпространена фалшива новина, че Борисов е казал, че “Газпром” трябва да се върне”, алармира Георг Георгиев.

“Впечатление направиха съвпаденията в профили, които са изляли десетки коментари и опитите да бъдат блокирани тези новини”, допълни той.

Експертът на ГЕРБ по киберсигурност заяви, че почти всички профили са били взаимствани от руския “Фейсбук”.

“Дори да се представят за българи, има начин да се разбере, че тезо хора са руски граждани”, заяви Рангелов.

Георгиев заяви, че има политически сили в държавата, които боравят добре със социални мрежи и най-вероятно са част от тази масивна хакерска атака.

“Следя медийните изяви на доскоро управляващите. Това не е ментална каша, а приказен сюжет. Това е вълшебна приказка.

Имаме чудеса, двамата братя, принцеса, спящ красавец може да имаме, имаме ламя, която мята огън, зареден с руски газ, имаме приятел, който така е завардил границата, така че нито един мигрант да не влезе.

Не е толкова смешно, защото наред с приказните сюжети, защото от месец нямаме отговор на нито един въпрос”, каза Томислав Дончев.

“Нямаме нито един адекватен отговор за необосновано завишените цени на бензина и дизела. Нямаме нито един отговор за увеличеното салдо с над 4 млрд.

Приказките не са проблем. Тези въпроси са важни и ако мен ме притеснява нещо е, че нямаме отговор на нито един от тези въпроси”, допълни той.

Лидерът на ГЕРБ също се включи в дискусията.

“Когато цитираш факти, трудно се опровергават. Пред вас вчера, онзи ден, по-онзи ден, повече от категорично заявих, 100% диверсификация от “Газпром” и никакви преговори повече. Къде е тая подписка, за да се подпишем? Няма такава.

Позволих си да дам съвет на служебното правителство да внимават, когато преговарят с “Газпром”, така че да не платим количествата два пъти, за да сме чисти за Арбитража. Дадох съвет”, обясни той.

“Ние не сме Северна Корея или Русия, за да ни спрат “Фейсбук”. От къде дойде тази яростна атака?

От факта, че казах, че ще докажа с цифри, че ние, ДБ, БСП и ПП сме станали много по-зависими от Русия и милиарди са изтекли към Руската федерация. Да видим каква атака ще направят сега”, каза Борисов.

БНБ през миналата седмица публикува новата си икономическа прогноза. Бюджетите с бодряшки цифри на Асен Василев не са верни.

Има изтичане на финансов ресурс от икономиката на България.

А същият НСИ казва накъде изтичат парите от българската икономика. С близо 2 млрд. лв. се влошава търговското салдо в сравнение с миналата година. Вносът от РФ по време на санкции е нараснат със 160%.

Това ли е откъсването от санкциите. Което показва къде изтичат капиталите на България”, каза Бойко Борисов.

Вие, тези три партии, милиарди сте изнесли към Руската федерация. Най-значими ръстове са реализирани при нефтени материали за 1,4 млрд. лв., 228,5% се е увеличил вносът на въглеводороди.

Само за 3 месеца управление на тези три партии България стана три пъти по-зависима от Русия.

Това ли ни е евроатлантическата ориентация? Какво причиниха на Путин, че изгониха готвачки и чистички. Дали той няма да го преглътне?”, продължи Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts