| | | |

Шок! Синът на бивш финансов министър задържан за брутално убийство в София

Петър Александров, син на покойния бивш финансов министър Стоян Александров, и негов познат, са обвинени в отвличане и убийство, информира bTV.

Стоян Алексансров снимка: Архив

Според събраните до момента доказателства, двамата са убили мъж, който е имал финансови задължения към Петър Александров в размер на 300 000 лв.

Двамата мъже са арестувани при съвместна акция на полицията и прокуратурата в петък вечерта, след като роднини на жертвата подали сигнал за неговото изчезване.

Тялото на убития мъж е открито в камера в морга, като той е бил настанен там с фалшиви документи.

В същото време двамата мъже, задържани за убийството, са минали границата между България и Сърбия, като на граничните власти са показали документите на убития мъж.

По този начин, според разследващите, предполагаемите извършители направили опит да прикрият следите от престъплението.

И двамата мъже, заподозрени за убийството, са задържани за 72 часа и се очаква утре прокуратурата да поиска постоянния им арест. Те вече са с повдигнати обвинения за тежкото престъпление.

Според сайта „Скандал“ столичанинът Кирил Р. е бил отвлечен в дните около Нова година, тъй като имал дълг от около 300 000 лв. към Петър Александров.

Започнало е издирването му и тялото е открито в частна морга, с която единия от двамата задържани, имал договорни отношения като собственик на погребална агенция.

Петър Александров е собственик и участва в управлението на 8 фирми, повечето от които са Еднолични дружества с ограничена отговорност. Някои от тях е наследил от баща си.

Петър Алексансров снимка: Фейсбук

Стоян Александров бе министър на финансите в правителството на Любен Беров и доцент в УНСС. Той си отиде в края на август 2020 г. на 71 години.

Сред студентите бе по-известен с прякора Малката секира заради масовото късане по време на изпити.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts