| | | | |

Доскорошната пиарка на „Продължаваме промяната“ Диана Дамянова ще става бизнесдама

Доскорошната пиарка на „Продължаваме промяната“ Диана Дамянова даде да се разбере, че повече няма да работи с тях, а ще прави индийски ресторант някъде по морето.

„В Бургас и Варна, и помежду им, няма индийски ресторант. Нула, зеро, нито един. Разбира се, тази пазарна пропаст е недопустима, и въпреки че бях се заклела до края на живота си да започна нула нови бизнеси, смятам да я запълня“, обяви тя в профила си във фейсбук.

Дамянова обяви, че в тази връзка търси „дом, индиец и всичко необходимо за начинанието в посочения регион“. Според нея липсата на подобно заведение е „нецивилизационен пропуск“, а тя била готова незабавно да се заеме с поправянето му.

Едновременно с това Дамянова потвърди публичната тайна, че вече не е част от проекта на Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер – трите основни лица в „Продължаваме промяната“.

„С Джеки свалихме „софийските униформи“ и се прибрахме на село. Той – за десетина дни като начало, защото е вечно зает и отговорен. Аз ще се върна на 2-ри октомври за гласуването.

И ще гласувам за „Продължаваме промяната“, чийто учредител и в някаква степен създател съм. С това искам да кажа, че няма да бъда „отговорна“ за предстоящата победа на ПП.

Победата през ноември миналата година броя като „венец“ на собствената си кариера“, коментира тя.

Всъщност тя не е единствената, която си приписва заслуга за победата на „Продължаваме промяната“.

Според много източници ПП е създавана с пряката подкрепа на американското посолство в София, което у нас има огромни лостове за въздействие, включително и с пиар.

Дамянова обаче не попада в ПП по линия на посолството, а чрез майката на Даниел Лорер – Матилда, на която дълги години е партньорка по бридж.

Някога свързвана предимно със съпруга си, сценариста и режисьор Джеки Стоев, добил огромна известност през 60-те години на миналия век със сатиричните кинопрегледи „Фокус“, прожектирани във всички кина преди главния филм, впоследствие Дамянова направи шумна кариера.

След края на комунизма тя бе в ръководството на КНСБ, а после от синдикалист стана работодател.

Дамянова зае поста вицепрезидент на „ЛУКойл България“, оглавявана години наред от смятания за неофициален руски посланик у нас Валентин Златев, син на несменяемия в годините на комунизма кмет на Правец Васил Златев.

Едновременно тя движеше с твърда ръка пиара на руската компания чрез фирмата си „Ди енд Ди“, което се отрази видимо и в приятелския начин, по който медиите отразяваха темите за Русия и руския бизнес у нас.

Когато обаче замени руския сектор с партия от американския, Дамянова се видя принудена да осъди руската агресия срещу Украйна.

„Лудостта на диктаторите все още е в състояние да повежда хората на война. И изслушвам някакви хора, към които не изпитвам нито миг на уважение, да казват, че трябвало било да потърся по-балансирана позиция.

Все едно гледам как десетина силни бабанки, напомпани с вещества, бият до смърт напълно беззащитен човек. И от мен се искало било да имам по-балансирана позиция и оценка, защото такъв бил моят (национален) интерес.

И ме е гнус и срам, че в моята родина тези думи са публикуеми, че ходят разни хора да ги изговарят по телевизиите… и че има част от народа ми, който вярва сляпо в тези думи“, заяви тя непосредствено след руското нахлуване.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts