| | | |

НА ЖИВО: ПП и ДБ не могат да направят реформа. Не познават системата, не са били в нея. Това, което те си представят като реформа, е закриване на институции, кадруване и създаване на бухалки

ГЕРБ дава в момента пресконференция за медиите в централата на партията

Петков и Василев омърсиха самото понятие за съдебна реформа. Тя е започната много отдавна от ГЕРБ, заяви Радомир Чолаков.

ГЕРБ започват с представянето на приоритети от предизборната си програма.

“Зпочваме умишлено със съдебната реформа, защото последните години тази тема бе иззета първо от ДБ, после от ПП, които я превърнаха в лайтмотив на всичките си пред и след изборни послания.

Тези партии не могат да направят реформа. Не познават системата, не са били в нея. Това, което те си представят като реформа, е закриване на институции, кадруване и създаване на бухалки. Те си го казаха”, обясни Чолаков.

Единствената съдебна реформа е Рашков да стане шеф на КПКОНПИ, възмути се той. И подчерта, че със съдебна реформа не може да се занимават хора, която не я разбират и искат да я инструментализират.

Росен Желязков подчерта, че ще се работи за бърз и ефективен процес в наказателното, гражданското и административното производство.

Усещането за корупция и преодоляване на всички предпоставки за това е друга цел на ГЕРБ. Трябва да оптимизираме уредбата за лицата, заемащи висши държавни длъжности.

“От 2014 г. ГЕРБ направи много за реформата на съдебната система. Конституционната реформа трябва да бъде продължена”, настоя Желязков.

“Трябва и много много ясен законодателен процес. Видяхме непрозрачност и липса на предвидимост. Ще работим за ясна нормативна регулация”, добави още той. ГЕРБ плануват и нов закон за административно наказателното производство.

Очаквайте подробности.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts