| | | |

Благодарност за Борисов: Изповедта на Мартин Харизанов, дете на загинал полицай ВИДЕО

Атанас Градев е бил единственият работещ в семейството, днес ГЕРБ-Бургас направиха голям жест към семейството, което ще бъде подсигурено за година напред

Загиналият полицай е бил единственият работещ в семейството, има две деца

Коалиция ГЕРБ-СДС няма да прави предизборни концерти в Бургаска област по време на кампанията за предсрочни парламентарни избори, обяви днес водачът на листата Жечо Станков.

По негово предложение и с категоричната подкрепа на всички кандидат-депутати, средствата, които са отделени за тези ивенти, ще бъдат дарени на семейството на загиналия полицай Атанас Градев.

43-годишният служител на реда, който загина в опит да опази законите на България, оставя две деца сираци. Той бил единственият работещ в семейството. Голямото му дете е студент в Лесотехническия университет в София.

Има предложение за извършване на дарение и към семейството на другия загинал полицай Йордан Илиев.

Идеята бе представена днес при посещението на Бойко Борисов в Бургас

Лидерът на ГЕРБ подкрепи инициативата.

При посещението си в Бургас, Бойко Борисов представи Мартин Харизанов, който сега е на 32 години. Той е загубил е баща си, когато е бил на 1 годинка, а брат му – на 7 години.

Още от времето, когато Бойко Борисов бе главен секретар стартира програма за подпомагане на децата на полицаите и пожарникарите, които са загинали при изпълнението на служебния си дълг.

„Благодаря на всички следващи ръководства на МВР, че не спря тази инициатива и продължава до ден днешен“, каза лидерът на ГЕРБ.

Мартин Харизанов разказа пред Флагман.бг, че тежката трагедия сполетяла семейството му през 1991 година. Баща му Николай Харизанов и друг негов колега при преследване са блъснати от тир във Враца, загиват на място.

„За нашето семейство беше много тежко. Майка ми е учителка и с нейната заплата беше много трудно да се справим. Когато г-н Борисов стартира тази инициатива, в помощ на деца на загинали полицаи и пожарникари при изпълнението на служебния си дълг, животът ни се промени.

Чувствахме подкрепата! Всяка година лятото ни пращаха на море за 10 дни, а зимата – на ски курорт. Веднъж в годината ходихме и в чужбина. Определено тези неща нямаше как да се случат без неговата помощ“, каза Мартин Харизанов

Той е завързал много приятелства с деца със същата участ. През годините е подпомаган и със стипендия, което му е позволило да завърши магистратура в Свищов.

В момента е доктор по икономика, а брат му е едно от известните имена в академичните среди – доц. Станислав Харизанов, учен в Института по информационни и комуникационни технологии и Института по математика и информатика към Българската академия на науките

Автор: Иван КОЛЕВ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts