| | | |

КПКОНПИ постанови Решение във връзка с подадени до нея сигнали от общинските ръководства на БСП, ИТН и ПП

Констатирано е, че д-р Хинов не е получавал допълнително възнаграждение, свързано със сключения договор

След Бургаския административен съд и Комисията за противодействие на корупция и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) не установи нарушение и конфликт на интереси от управителя на „МБАЛ – Поморие“ ЕООД и „Медицински център I“ ООД – д-р К. Хинов.

КПКОНПИ постанови Решение във връзка с подадени до нея сигнали от общинските ръководства на БСП, ИТН и ПП, както и от лекари на индивидуална практика, относно управителя на МБАЛ Поморие д-р Кирил Хинов, в качеството му на лице, заемащо висша публична длъжност.

По отношение на заеманата длъжност управител, съответно на МБАЛ Поморие и МЦ 1 и сключения договор между тях за образна диагностика, Комисията стига до заключение, че

„от спецификата на предмета на договора следва, че същият е сключен преди всичко в интерес на предоставянето на по-пълноценна медицинска грижа за гражданите на община Поморие, т.е. ориентиран е към удовлетворяване на обществения интерес“.

Констатирано е, че д-р Хинов не е получавал допълнително възнаграждение, свързано със сключения договор, което обуславя извода за „липса на облага, което също води до липсата на частен интерес“.

По отношение на едновременното заемане на длъжността „управител“ в МБАЛ Поморие и МЦ1, Комисията заключава, че „несъвместимост по смисъла на §1, т.7 от ДР на ЗПКОНПИ е заемането на друга длъжност или извършването на дейност, която съгласно Конституцията или закон е

несъвместима с положението на лицето, заемащо висша публична длъжност, като компетентни да се произнесат за това са съответните органи по избора или назначаването на лицата, заемащи висша публична длъжност, каквато е и установената съдебна практика“.

Не се установява и конфликт на интереси, каквито са твърденията на лицата, подали сигнала, по отношение на свързано с д-р Хинов лице, което е едноличен собственик и управител на „Доктори“ ЕООД, поради „липса на упражнени правомощия по служба от страна на управителя на МБАЛ Поморие“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts