| | | |

Божанков предозиран: ГЕРБ, ДПС, ИТН, част от БСП в служебния кабинет са мафиотска задруга. Ние сме почтените и честните

Ние завещахме 1,5 млрд. бюджетен излишък, миналата година по същото време е бил два пъти по-малък. Госпожата която сега говори срещу това (служебният министър на финансите Росица Велкова, б.р)., беше тогава зам.-министър.

Това заяви пред Би Ти Ви Явор Божанков от БСП, бранейки политиката, водена от кабинета “Петков”, в който имаше не един и двама министри-социалисти.

“Заварихме 30 млрд. външен дълг, оставяме 30 млрд. външен дълг. Показателите са стабилни”, подчерта той.

“Меко казано съм изненадан от позицията на госпожа Велкова. Това е в контекста на служебния кабинет, който атакува всеки министър на БСП, а и не само”, отбеляза още той.

“По действията на служебния кабинет мога да направя три извода. Подменят се кадри – служебният кабинет е активен участник в предизборната кампания и то в полза на ГЕРБ и ДПС.

Второ – служебният кабинет се гласи за по-дълго управление. Затова сменят хора не само от върха на управлението, а и такива на най-ниско ниво. Трето – моделът на служебния кабинет има цел да се пренесе към такъв редовен”, заяви Божанков.

Той изтъкна още:

“Служебният кабинет (като оставим настрана енергийния министър) отказа 6 от 7 танкера. И отиваме на преговори с “Газпром” буквално с изути гащи. Как отиваш на преговори, когато другата страна знае, че си опрян до стената, нямаш никаква опция и всяко условие, което те поставят, няма алтернатива”.

Относно новото ръководство на “Булгаргаз” и шефката му Деница Златева, която също е от БСП, той заяви:

“Това е тази част от служебния кабинет, наречете я мутренска, мафиотска, бандитска. Говоря за един президент, излъчен в първия си мандат от БСП и който очевидно е минал на другата страна.

Готов съм да приема всякакви критики, но твърдя, че президентът и служебният кабинет работят за връщането на Борисов във властта”.

Явор Божанков заяви, че битува някакъв мит, че изборите са “предрешени от някакви тъмни сили”:

“Едно искам да кажа на българските граждани – силата е във вашите ръце, вие решавате. Сценаристите в България 30 години са едни и същи и са много добри в едно – да вземат недоволството срещу себе си и да го използват”.

Запитан как ще коментира искания от ИТН референдум за президентска република, той отговори:

“Като юрист съм потресен – от импровизациите, които политическа сила е способна да направи, включително и с Конституцията, само и само да изплува “над чертата”.

ГЕРБ преди по същия начин, когато видяха напрежение срещу себе си и протести, предложиха нова конституция, Велико народно събрание и главен прокурор със законодателна инициатива. Това са тежки абсурди”

“Има такъв народ” правят същото не за първи път. В последното Народно събрание колегата Пламен Николов, който беше кандидат за министър-председател, беше подел една инициатива да променя преамбюла на Конституцията.

Тогава бях изненадан като юрист, как неюрист с никакви познания в правото тръгва да променя основния закон в България, за да си направи някаква реклама.

Тогава по повод на една годишнина искаха да променят преамбюла философията, там където е основата на цялата конституция.

И в този смисъл не съм пък и чак толкова изненадан от тая линия на поведение, защото те са хора, които не познават държавността, а са готови да минат през всичко, да съборят три Народни събрания, ако трябва и цялата конституция, само и само да спечелят някакво внимание. Абсурдно е това за президентска република и аз смятам че няма да го допуснем, допълни Божанков.

“Няма как да премълчим, че има напрежение между президента и БСП. Но те атакуват всички министерства, в които са били министри и от ПП, и от ДБ.

От едната страна са ГЕРБ, ДПС, ИТН, част от БСП в служебния кабинет – и тази мафиотска задруга е едно цяло.

От другата страна сме ние. На тези избори българският народ ще каже – какво избира – едното или другото”, заяви Явор Божанков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts