| | | |

Катарзис! Радев с критика към Кирил Петков и даде съвет на партиите ВИДЕО

Президентът Румен Радев се прибра в България след визитата си в Обединените арабски емирства. На летището той говори за политическата обстановка у нас.

“Първо – най-важният резултат от тези избори трябва да бъде България да има работещ парламент и устойчиво работещо правителство, които да продължат политиката в защита на българските граждани и бизнеса в условия на криза.

Трябва и да предприемат решителните реформи с дългосрочен хоризонт, които всички очакваме”, заяви Радев.

“Силно се надявам партиите да са си извлекли поуки и в тази кампания да не горят мостовете, по които ще трябва да преговарят за съставяне на правителство.

Краткият живот на последните парламенти и на последното правителство са ясен показател до къде може да ни доведе чертаенето на непрекъснати червени линии, негативните кампании и отказа от диалог.

Надявам се партиите да водят кампания с поглед към бъдещето и интересите на обществото.

Обществото очаква и това служебно правителство да проведе честни избори”, допълни президентът.

Високите цени на газа, обявени от КЕВР, се дължат на два танкера втечнен газ, договорени през юли.

Това заяви президентът Румен Радев.

Радев имаше предвид танкерите, договорени от кабинета на Кирил Петков. Тогава говорителят на правителството Лена Бориславова обещаваше България да получава четири пъти по-евтин газ от този, който е получавала от “Газпром”.

Радев подчерта, че най-големите проблеми пред българските граждани са инфлацията и високите цени.

Визитата на българския държавен глава Румен Радев беше по покана на президента на ОАЕ и владетел на Абу Даби Н.В. Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

В рамките на посещението в присъствието на двамата държавни глава бяха подписани двустранни документи в различни сектори. Проведе се и бизнес форум с участието на наши компании, организиран от Търговската камара на Абу Даби.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts