| | | |

НА ЖИВО Бойко Борисов чете доклада на ДАНС за Киро и Асен

Костинброд е поредната община, в която продължава предизборната обиколка на Бойко Борисов. Водач на листата за София област е бившият вътрешен министър Младен Младенов.

Кметът на Костинброд Трайко Младенов посочи, че в залата има негови колеги, кметове на изключително силни и изключително развити общини, благодарение на ГЕРБ.

И посочи, че за 4 пореден път откриват кампанията с литургия в църква, защото е “важно да почитаме Господ и да се поклон им пред него, да знаем, че каквото правим, е богоугодно”.

Той изтъкна, че ГЕРБ и премиерът Бойко Борисов са помагали на всички общини, а следващите – на никого. По думите му Кирил Петков имал само една среща с НСОРБ и било покъртително, защото не можел да отговори на нито един въпрос

“Те отдавна са загубили доверието на българските граждани. Дойдоха на власт на крилете на омразата и ще си отидат много скоро от власт като най-мразените хора”, обяви водачът на листата на ГЕРБ за София област Младен Маринов по адрес на “Продължаваме промяната”.

“От държава, която беше лидер на Балканите, се превърнахме в държава, която да чака помощи”, каза още Маринов и добави, че не очаквал такава разруха във всички сектори.

“Искам да предупредя Кирил Петков да не говори от ваше име и да казва кой кога ще се пенсионира. Това не е негова работа. Ние имаме да свършим още много работа. На него ще му пожелая да си вземе един билет за 3 октомври и да се върне в Канада”, завърши Маринов.

“Спираме да сме любезни. Тези хора няма повече да казват кого ще вкарват в затвора.

И без да искам да ставам пророк, само ще ви спомена три неща – има едно досъдебно производство за нарушаване на Конституцията с подписване на невярна декларация. Това дело стои.

Незаконните арести на г-н Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова са злоупотреба с власт. След изборите ще попитаме институциите за тази злоупотреба с власт и тогава ще видим кой ще лежи в затвора.

Третото нещо е сигналът, който пуснахме с Делян Добрев, за измама с купуването на газ. ДАНС ни благодари и ни обясни, че данните са изпратени във Върховна касационна прокуратура.

Знам какво пише в сигнала. И за това някой ще лежи. Призовавам бившия директор на “Булгаргаз” да започва да говори кой какво му е нареждал”, призова Радомир Чолаков.

Пред симпатизантите Борисов отвори телефона на Младен Маринов и прочете част от разкритията на ПИК, свързани с доклада на ДАНС. “Нямам съмнение в ПИК”, каза лидерът на ГЕРБ.

“Парите ги няма, фискалният резерв го няма. 1 млрд. за “Хемус” ги няма. 1,2 млрд. лв. за водопроводи ги няма.

Днес отново теглят 200 млн. заем на 3% лихва. А по време на лошия модел “Борисов” даваха заеми на отрицателна лихва. Да им пазим парите на банките”, обясни Борисов.

“На 200 млн. лв. 3% лихва за 3 години са 18 млн. лв. Това означава, кмете, че твоите пари за нова сцена ги няма. И не знам какъв е този ентусиазъм, че след 2 октомври ще управляваме. Държавата е счупена”, негодува бившият премиер.

“За 2 години не само отидохме назад, но и кръшнахме встрани. Само днес губим 18 млн. лв. от лихвите. А от онзи ден емисията, за да ви стане какво сте си причинили всички българи с Киро и Асен, 1 млрд. лв. са лихвите. Кога ще ги изработим тези пари, за да правим сцена тук”, попита той.

“Не е смешно, трагично е. После ще излязат на Орлов мост и ще кажат, че ние сме виновни.

Въпросът ми е кой ги инсталира, кой искаше България да е разрушена. Съседите ни от Сърбия идваха тук, техният премиер казваше, че каквото каже Бойко, това става на Балканите”, припомни Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts