| | | | |

Целта на Кирил Петков и Асен Василев е прозрачна – чрез Добринка Михайлова да ударят Бойко Борисов

от фейсбук профила на Соня Колтуклиева

снимка Архив

“Не бъдете като Добринка!”, гръмогласно обявиха от “Продължаваме промяната”.

“Запомнете случая Добринка!”, ще ви кажа аз.

Защо?
Защото това е пример как Асен Василев си разчиства лични сметки, използвайки предизборната кампания.

Защото това е пример как за целите на партийна пропаганда България се поставя на точката на дузпата за Европейската комисия.

Защото това е пример как се обижда Европейската комисия, която индиректно е обвинена, че е била сляпа и глуха – едва ли не! – за нарушения в продължение на години.

Целта на Кирил Петков и Асен Василев е прозрачна – чрез Добринка Михайлова да ударят Бойко Борисов.

Как?! Ами никак. Бойко Борисов е бил 3 мандата премиер и не е бил финансов министър.

Министерството на финансите веднага публикува пространно опровержение по повод случая „Добринка“.

От опровержението излиза, че ако „нередностите“, изнесени от Кирил Петков и Асен Василев, бяха доказани, европрограмите в момента щяха да са спрени, защото така предвижда съответният еврорегламент. А те не са спрени.

Ако Кирил Петков и Асен Василев ще държат отговорен Бойко Борисов за решенията на всеки началник на дирекция, тогава имам нещо да попитам бившия премиер и бившия вицепремиер:

Ще носите ли отговорност за договора, подписан от Венцислав Петков, изпълнителен директор на “Национална спортна база” към Министерството на младежта и спорта, на стойност 1 746 600 лева за софтуер, обявен от служебния министър Весела Лечева за скъп и ненужен?

Ще обясните ли защо на 4 август е направен превод от държавното дружество към частната фирма в размер на 1 087 057 лева с платежно, написано на ръка, а не през системата СЕБРА, която се наблюдава от Министерството на финансите?

Ще носите ли отговорност за договора, подписан от Министерството на младежта и спорта със сдружение “Младежка радост” от Велико Търново, регистрирано в деня, когато изтича последният срок за одобряване на проектите, на стойност 490 953 лева

за организиране на концерти в месеците, съвпадащи с предизборната кампания, в градовете София, Велико Търново и Габрово, където водач на листата на “Продължаваме промяната” е бившият министър на младежта и спорта Радостин Василев?

Като финансисти и бизнесмени, ще обясните ли защо частната компютърна фирма и сдружение “Младежка радост”, след разкритията на служебния министър Весела Лечева и публикации на някои медии, се отказват от изпълнението на договорите и връщат парите?

Министър Весела Лечева обяви, че дава посочените и други договори на прокуратурата – от това ли се паникьосаха изпълнителите?

Като борци срещу мафията и корупцията (“нулева толерантност”) как ще обясните договора от 25 май 2022 г. между “Сердика спортни имоти” към Министерството на младежта и спорта и адвокатска кантора “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ на стойност 117 349,80 лева?

Да Ви припомня, г-н Петков и г-н Василев, в тази кантора работят Лена Бориславов, началник-кабинет на премиера и майката на Никола Минчев, председател на 47-я парламент, кандидат за депутат от вашата партия.

Любопитно съвпадение е, че 18 дни след подписването на договора, тогавашният министър на спорта Радостин Василев мигрира от “Има такъв народ” в “Продължаваме промяната”, след като преди това е организирал срещи в апартамента си на ренегатите от четата на Слави с премиера Кирил Петков за подкрепа на правителството при вота на недоверие.

П.П. Пред Mediapool Добринка Михайлова, в момента директор на дирекция в Изпълнителна агенция „Одит на средствата от ЕС“, обяви, че ще заведе дело в съда заради клеветите, с които се уронва престижа на нея като професионалист и на институцията, в която продължава да работи.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts