| | | |

Младен Шишков пак пренареди листата на ГЕРБ в Пловдив

ГЕРБ, който отбеляза разгромна победа в Пловдив област над “Продължаваме промяната”, ще вкара трима депутати отново. Това сочат изчисленията към този момент.

Партията на Борисов спечели 26 067 гласа, а през ноември м.г. имаше с 442 по-малко.

Разликата с втората политическа сила се дължи на срива на “Промяната”, която сега има 16 651 гласа, а на ноемврийския вот взе 21 659.

При това положение партията на Кирил Петков и Асен Василев ще има само два мандата от 17 МИР.

Младен Шишков от ГЕРБ отново пренарежда листата с 2956 преференции и от четвърти отива втори. В парламента ще влезе и Иван Червенков от Асеновград, макар да става трети, както и водачката Десислава Трифонова.

В Стамболийски, откъдето е лидерът на ГЕРБ в Пловдивска област, отбелязаха победата снощи със заря.

В самия Раковски, откъдето е Младен Шишков, резултатите са още по-категорични. ГЕРБ е първа сила с 41,62%, след нея е “Промяната” с 16,79%. Трета е “Възраждане” с 11,45%, а БСП е четвърта с 10,18%.

За разлика от миналия парламент, в който “Продължаваме промяната” имаше трима депутати, сега те ще бъдат двама – Росен Костурков и Стою Стоев.

Отново с двама народни представители от Пловдивска област ще разполага БСП – водачката Веска Ненчева и Манол Генов, който е “бетониран” на второто място с 2660 преференции. Общо БСП получи 12 526 гласа в региона.

От “Възраждане” влиза водачът Стоян Таслаков от Стамболийски, а политическата сила е събрала общо 9792 гласа.

ДПС праща отново ще бъде представена от Рамадан Аталай.

Пробив в Пловдивска област прави “Демократична България” и вкарва един депутат – Йордан Иванов. Дясната коалиция е събрала 3754 гласа.

В новия парламент отива и Виолета Комитова от “Български възход”, въпреки че подгласникът й Румен Йончев има 429 преференции, но те не са достатъчни да измести водачката.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts