| | | |

Лена отиде в парламента, дразни ГЕРБ: Не предлагаме коалиционно споразумение

С ГЕРБ-СДС изработихме обща управленска и законодателна програма и това е поводът за тази среща днес – да продължим с обсъждане с техни представители, с министъра на правосъдието.

Това заяви Лена Бориславова навлизане в НС, предаде БГНЕС.

снимка Кадър

„В петък ясно заявихме, че плаващи мнозинства за съдебна реформа и за управленска и обща законодателна програма не са допустими и представляват нарушение на принципите, при които това правителство беше подкрепено и от двете групи“, добави Бориславова.

Тя подчерта, че страната има нужда от редовно правителство, но то трябва да има зад гърба си стабилно мнозинство и заяви, че в противен случай то става параван, а ПП-ДБ няма да позволят зад паравана да се крият плаващи мнозинства.

„Най-критичното е да няма плаващи мнозинства, защото не може регулатори, които ще регулират обществените отношения в следващите 5-7 години или закони да се приемат с мнозинства на ДПС и “Възраждане”, подчерта Бориславова.

Тя уточни, че не говорят за коалиционно споразумение, а за механизъм, който да осигури спазването на поетите ангажименти при формиране на правителството.

“Не говорим за коалиционно споразумение, а за механизъм, който да осигури спазване на поетите ангажименти при формирането на правителството.

Няма нищо ново от това, което вече бяхме договорили с колегите преди 3 седмици”.

Тя се възмути, че “хората цитират лична кореспонденция”, и обясни, че въпросният есемес е изпратен в друг контекст.

“Този есемес бе по повод на плаващото мнозинство, с което бе приет един антикорупционен закон и бе отхвърлен този на ПП-ДБ.

Ние изработихме с колегите от ГЕРБ обща управленска и законодателна програма, което е и повода за тази среща днес с техни представители и министъра на правосъдието.

През последните две седмици имаше и други такива срещи”, обясни бившата говорителка на кабинета” Петков”.

“Плаващи мнозинства за съдебна реформа и управленска и обща законодателна програма просто са недопустими и са нарушение на принципите, на които това правителство бе подкрепено от двете политически сили”, каза още тя.

Бориславова настроя, че България има нужда от редовно правителство и то трябва да има зад гърба си стабилно парламентарно мнозинство.”

В противен случай става параван, зад който няма да позволим да се крият плаващи мнозинства с участието на” Възраждане” и ДПС, каквито бяха примерите от мината седмица”, подчерта тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts