| | | |

Арестуваха жена, оставила бележка на гроба на родителите на Путин

60-годишната Ирина Цибанева от Санкт Петербург е задържана под домашен арест и срещу нея е започнало наказателно производство заради бележка, оставена на гроба на родителите на руския президент Путин, съобщи руският портал „Медиазона“, позовавайки се на сина й Максим Зибанев.

Порталът не съобщава съдържанието на бележката, но според други руски издания на нея пишело „Приберете си го“.

Цибанева е посетила гробище в Санкт Петербург миналия четвъртък, на 6 октомври. В понеделник сутринта, на 10 октомври в апартамента и дошъл полицай, пише OFFNews.

На 11 октомври Ирина Цибанева била отведена от полицията в Приморския районен съд на Санкт Петербург.

Според служебния й адвокат Сергей Трусов, срещу жената е образувано дело по част 2, пункт “б” на член 244 от Наказателния кодекс (оскверняване на телата на мъртвите и техните гробни места, извършено на основата на политическа, идеологическа, расова, национална или религиозна омраза или вражда) и

прокуратурата поискала задържане под стража, но съдът решил да я остави под домашен арест.

По време на самото дело за гледане на мярката за неотклонение става ясен и текстът на въпросната бележка до родителите на президента:

„Родители на маниака, приберете си го, от него има толкова болки и беди, целият свят се моли за смъртта му.. (не се чете). Смърт на Путин, вие сте отгледали урод и убиец.

В съдебната зала Цибанова не е отрекла, че тя е написала бележката.

По думите й това е станало след като е „изгледала новините и е разбрала, че всичко е много страшно, всичко е много печално, загиналите са твърде много“.

Припомняме, че на 27 септември имаше и друга бележка, адресирана до родителите на руския президент.

“Уважаеми родители! Синът ви се държи безобразно! Пропуска часовете по история, бие се със съседите по чин и заплашва да взриви училището. Вземете мерки!“, пишеше на бележката.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Бележката, която беше оставена на гроба на родителите на Путин на 27 септември СНИМКА: Туитър

Similar Posts